Rafael Nadal in derde ronde Roland Garros 2013 tegen Fabio Fognini

Rafael NadalZevenvoudig winnaar Rafael Nadal (ATP-4) speelt zaterdag 1 juni zijn derde ronde wedstrijd op Roland Garros 2013. De Spanjaard neemt het op tegen de kleine Italiaan Fabio Fognini (ATP-29). Om 13.30 uur beginnen beide heren aan hun wedstrijd op het gemalen baksteen in Parijs.

Fognini speelde donderdag zijn tweede ronde partij, terwijl Nadal gisteren nog in actie moest komen. Na afloop van zijn partij uitte de Spanjaard veel kritiek op het toernooischema. Hij is het er niet mee eens dat hij vandaag alweer in actie moet komen, terwijl Fognini uit kon rusten. “Ik stond op de baan, terwijl mijn tegenstander uitrust en tv kijkt in de kleedkamer. Ik kan alleen maar lachen en proberen fit te zijn voor morgen, maar zo zou het niet moeten zijn. Ik hoop dat ze de vergissing toegeven”, aldus Nadal.

Nadal en Fognini hebben in het verleden één keer eerder tegen elkaar gespeeld. Deze wedstrjid vond dit jaar plaats op het ATP 1000-toernooi in Rome. De 26-jarige Fognini verloor in eigen land met 6-1 en 6-3 van leeftijdsgenoot ”Rafa”.

Ook voor deze wedstrijd is Nadal aangewezen als favoriet. Ondanks het feit dat hij nog niet in topvorm verkeert, acht Unibet hem sterk genoeg om te winnen van Fognini.

Voorbeschouwing: Tommy Haas – John Isner

Om 13.30 uur gaat in Parijs ook de wedstrijd tussen Tommy Haas (ATP-14) en John Isner (ATP-21) van start. De wedstrijd wordt gespeeld op het mooie Court 1.

De 35-jarige Haas heeft er achteraf goed aan gedaan om de kwartfinale op het ATP-toernooi in Dusseldorf te laten schieten. De Duitser is tot dusver foutloos op Roland Garros en won beide wedstrijden in straight sets.

Zijn tegenstander John Isner heeft in de tweede ronde nogmaals aangetoond waarom hij de ”marathonman” is. Tegen landgenoot Ryan Harrison kwam hij met 2-0 in sets achter, maar hij won de wedstrijd alsnog in vijf sets.

Haas wordt door bookmaker Unibet gezien als de grootste kanshebber op de overwinning. Mocht hij ook daadwerkelijk weten te winnen, dan kan hij zich opmaken voor zijn derde vierde ronde op het grootste graveltoernooi ter wereld.

Wedden op Roland Garros 2013

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Roland Garros 2013