Nummer 1 Rafael Nadal heeft grote kans om US Open te winnen

US Open 2017. Rafael Nadal is vanaf volgende week de nieuwe nummer één van de wereld. De 31-jarige Spanjaard neemt het stokje over van Andy Murray, die deze week niet deelneemt aan het Masters-toernooi van Cincinnati.

Voor ‘Rafa’ is het een beloning na een jaar hard werken. De Spanjaard had de laatste jaren te kampen met diverse blessures, maar heeft zich hard teruggevochten. Dit jaar was hij onder andere de sterkste op Roland Garros en bereikte hij de finale op de Australian Open. Ook wist hij de Masters-toernooien van Rome en Madrid op zijn naam te schrijven.

Roger Federer US Open 2017

Nadal werd op 18 augustus 2008, op 22-jarige leeftijd, voor het eerste de nummer één van de wereld. Deze positie bekleedde hij op 6 juli 2014 voor het laatst. In totaal heeft de Spanjaard 141 weken op nummer één gestaan. Voor de US Open is hij na Federer favoriet voor de titel.

Het is echter nog niet zeker dat Roger Federer meedoet aan het US Open Tennis, het vierde en laatste grand slam van het jaar. De Zwitser heeft zich deze week voor het ATP 1000-toernooi van Cincinnati afgemeld met een rugblessure en het is nog onzeker of hij op tijd hersteld is van deze kwetsuur.

Roger Federer bookmakers GettyDaardoor is het eveneens onzeker of Federer er nog in slaagt om de nummer één positie over te nemen voor het eind van het seizoen. De Zwitser was met de winst op Wimbledon en een finaleplaats in Montreal goed op weg, maar moet zijn opmars dus staken. Rafael Nadal heeft hierdoor de kans om zijn nieuwe nummer één positie direct te verstevigen.

Weddenschappen US Open 2017

Een tennis voorspelling doen? Ondanks zijn kwetsuur blijft Federer de grote favoriet voor de grand slam titel in New York. Bookmaker Mr Green heeft een eindzege voor de Zwitser genoteerd voor 2.50x de inleg. De kersverse nummer één Nadal lijkt @3.50 zijn grote concurrent. Zet een tientje in op Nadal en je pakt 35.00!

Outsiders voor de titel zijn supertalent Zverev @9.00 en Murray @9.00.