Rafael Nadal komt niet in actie op ATP-toernooi in Buenos Aires

Rafael Nadal heeft zich afgemeld voor het graveltoernooi in Buenos Aires, dat volgende week op het programma staat. De huidige nummer één van de wereld liet via Twitter weten dat hij last heeft van een maagvirus. De nummer-up van de Australian Open 2014 zou voor het eerst sinds 2005 weer in actie komen in Buenos Aires.

Tweevoudig titelverdediger David Ferrer staat dit jaar niet op de deelnemerslijst van het graveltoernooi in de Argentijnse hoofdstad, waarop Robin Haase dit jaar zijn debuut maakt. Daarnaast maken ook Nicolas Almagro, Fabio Fognini en Tommy Robredo hun opwachting op het Copa Claro toernooi.

Sijsling verliest in drie sets van Kuznetsov

Igor Sijsling is er niet in geslaagd om de kwartfinale te halen op het indoortoernooi in Zagreb. De 26-jarige Amsterdammer kon na een sterke start niet doordrukken en ging met 1-6 6-3 en 7-6 onderuit tegen qualifier Andrey Kuznetsov.

‘Sijs’ had de openingsset binnen het half uur met 6-1 binnen, maar moest het tweede bedrijf met 6-3 aan zijn tegenstander laten. In de laatste set, waarin Sijsling een aantal breakkansen niet wist te verzilveren, moest een tiebreak de beslissing brengen. De 22-jarige Kuznetsov was hierin net iets effectiever dan Sijsling.

Nederland treft Luxemburg in laatste groepswedstrijd

Het Nederlands Fed Cup-team speelt vandaag haar laatste poulewedstrijd tegen het nog puntloze Luxemburg. Na twee eerdere overwinningen is Oranje al zeker van groepswinst en een vervolgwedstrijd tegen de winnaar van groep C of groep D. Deze vervolgwedstrijd wordt gespeeld op zondag 9 februari.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws