Rafael Nadal niet hoger geplaatst bij Roland Garros 2013

Rafael Nadal (1)Rafael Nadal wordt niet hoger geplaatst dan zijn huidige ranking op Roland Garros 2013. Toernooidirecteur Gilbert Ysner heeft dit deze week laten weten in de Franse krant L’Equipe.

De Spaanse tennisser is door een slepende knieblessure gezakt naar de vijfde plek op ATP-ranglijst. Door zijn ranking moet Nadal het nu waarschijnlijk in de kwartfinales al opnemen tegen een speler uit de top vier.

Oud-speler Guy Forget, betrokken bij het Grand Slam toernooi, stelde daarom onlangs voor om Nadal op grond van zijn prestaties in Parijs hoger te klasseren. De Spanjaard won het grootste graveltoernooi ter wereld in 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011 en 2012. Zijn enigste nederlaag leed hij in 2009. De Zweed Robin Söderling was destijd in de vierde ronde te sterk voor ”Rafa”.

”Zijn klassering op de ranglijst past misschien niet bij zijn status hier”, stelt Ysner. ”Maar als we hem op deze manier een eerbetoon gaan geven, wordt het een rommeltje met de ranking. Dat is niet de bedoeling.”

Nadal favoriet voor tweede ”Slam” van dit jaar

De 26-jarige Nadal mag dan waarschijnlijk wel ”slechts” als vijfde geplaatst zijn in Parijs, toch blijft hij de grote favoriet voor de titel. De Spanjaard won dit jaar alweer ruim twintig wedstrijden en drie ATP-toernooien op het gemalen baksteen.

Deze week speelt Nadal het ATP 1000-toernooi in Madrid, wat hij in 2008 en 2010 wist te winnen. Afgelopen jaar, toen er voor het eerst in de tennishistorie werd gespeeld op blauw gravel, strandde hij al in de derde ronde tegen Fernando Verdasco.

Roland Garros Tennis 2013

Het tweede Grand Slam toernooi van het jaar wordt gehouden van 26 mei 2013 tot en met 9 juni 2013. Gedurende deze twee weken besteedt GrandSlamToernooi.nl veel aandacht aan dit grootschalige tennisevenement. Like ons op Facebook en volg ons op Twitter om niets van Roland Garros 2013 te missen!