Rafael Nadal – Novak Djokovic: Finale Roland Garros 2014

Rafael Nadal (ATP-1) en Novak Djokovic (ATP-2) gaan vanmiddag onderling uitvechten wie de winnaar wordt van Roland Garros 2014. De grote finale begint om 15.00 uur op het Court Philippe Chatrier.

Nadal gaat voor vijf op een rij op Roland Garros

De beste graveltennisser aller tijden kan vandaag zijn negende titel winnen op het gemalen baksteen in Parijs. ‘Rafa’ was de sterkste tussen 2005 en 2008 en hij won de laatste vier edities. Mocht de Spanjaard vandaag opnieuw winnen, dan is hij voor het eerst in zijn loopbaan vijf jaar op rij de sterkste op zijn meest succesvolle ‘Slam’.

”Mijn enige motivatie is om Roland Garros te winnen. Of ik dat nu voor de vijfde of vierde keer op rij doe of de eerste keer maakt geen verschil. Het is gewoon bijzonder om Roland Garros te kunnen winnen.”

Djokovic met vertrouwen naar finale Roland Garros

De 27-jarige Djokovic start met veel vertrouwen aan zijn tweede finale op Roland Garros, de Serviër won namelijk de laatste vier ontmoetingen met Nadal. ”Mijn tactiek zal niet significant verschillen in vergelijking met die partijen. Zeker niet ten opzichte van de partij in Rome. Ik zal agressief proberen te spelen, want dat is de enige manier waarop ik van hem kan winnen.”

”Het is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan”, aldus de verliezend finalist van Roland Garros 2012. ”We weten allemaal hoe goed hij is op deze baan. Maar hij is niet onverslaanbaar. Het feit dat ik hem in onze laatste ontmoetingen in grote finales heb verslagen geeft me absoluut vertrouwen dat ik dat nu weer kan doen.”

Nadal verloor nog nooit van Djokovic op Roland Garros

Titelverdediger Nadal en Djokovic stonden vijf keer eerder tegen elkaar op de Open Franse Tenniskampioenschappen. De belangrijkste wedstrijd vond plaats in 2012, ook toen stonden ze samen in de finale. In een partij die over twee dagen gespeeld werd, was Nadal in vier sets de sterkste.

In totaal hebben Nadal en ‘Nole’ 41 keer tegen elkaar gespeeld, de huidige head-to-head tussenstand is op dit moment 22-19 in het voordeel van de Spanjaard.

Wedden op Roland Garros 2014: Nadal – Djokovic

Naast het volgen van de grote finale op Roland Garros, kunt u ook geld verdienen dankzij Rafael Nadal en Novak Djokovic. Bezoek de website van Unibet, om zelf een weddenschap te plaatsen. Voor meer informatie, bezoek onze wedden op Roland Garros pagina.