Rafael Nadal – Novak Djokovic: Live streaming Finale Miami Tennis 2014

De grote finale van het herentoernooi gaat dit jaar tussen Rafael Nadal (ATP-1) en Novak Djokovic (ATP-2). De nummer één en nummer twee van de plaatsingslijst verschijnen om 20.30 uur Nederlandse tijd op de baan om hun partij af te werken.

Djokovic kan vandaag voor de tweede keer in zijn loopbaan ‘de Indian Wells en Miami dubbel’ winnen. Zijn eerste dubbel won hij in het seizoen 2011, dat bekend staat als hét jaar van Djokovic. Ook dit jaar moet hij in de finale zien af te rekenen met topseed Nadal.

”Ik heb deze week al een aantal wedstrijden van Rafa gezien”, vertelde Djokovic. ”Hij speelt erg goed en straalt veel zelfvertrouwen uit op de baan. Bovendien heeft Rafael dit toernooi nog nooit gewonnen, waardoor hij extra gemotiveerd om de titel te pakken.”

Djokovic verkeert in goede vorm

Na een matige start van het seizoen is ‘Djoko’ weer in goede vorm. De Serviër pakte in Indian Wells zijn eerste titel van dit jaar en is inmiddels elf wedstrijden op rij ongeslagen.

”Het toernooi in Indian Wells was erg belangrijk voor me”, aldus Djokovic. ”Ik kwam in een aantal wedstrijden terug van een set achterstand, waardoor ik met veel zelfvertrouwen begon aan het toernooi in Miami.”

Veertigste confrontatie tussen Nadal en Djokovic

Nadal en Djokovic staan vandaag voor de veertigste keer tegenover elkaar op het allerhoogste niveau. De huidige head-to-head tussenstand is 22-17 in het voordeel van de 27-jarige Spanjaard.

Twee keer stond de wedstrijd ‘DjoDal’ op het programma in Miami. De eerste ontmoeting werd zeven jaar geleden afgewerkt, toen was het Djokovic die in straight sets won. Ook de tweede onderlinge partij werd een prooi voor de Serviër, dit was in 2011.

Djokovic favoriet voor nieuwe titel in Miami

‘Nole’ is voor mij de favoriet voor deze finale op het Sony Open Tennis 2014. De drievoudig kampioen is bezig aan een sterke reeks en heeft in het verleden al meerdere malen aangetoond te kunnen winnen van Nadal op hardcourt. Ik zet in op een overwinning in drie sets voor Djokovic.

Live streaming Sony Open Tennis

Heb je een account bij Unibet, dan kun je de wedstrijden in Miami LIVE volgen op de stream. Heb je nog geen account? Maak er nu één eenvoudig aan, doe je storting en kijk direct naar alle spannende wedstrijden. Met je nieuwe account strijk je bovendien 50 euro bonus op, waarmee je kunt inzetten op jouw favorieten.