Rafael Nadal op voor zevende titel Roland Garros

Rafael Nadal, de huidige nummer twee van de tenniswereld, gaat in mei 2012 opzoek naar zijn zevende titel op de Open Franse Tenniskampioenschappen. De 25-jarige Spanjaard was eerder in 2005, 2006, 2007, 2008, 2010 en 2011 de sterkste in Parijs. Maar zal hij ook in 2012 de sterkste zijn?De Spanjaard Nadal begon het seizoen 2012 met een finaleplek op de Australian Open 2012. In een legendarische finale verloor de nummer twee van de wereld opnieuw van Novak Djokovic. Ook in de ATP 1000 toernooien waarin Nadal deelnam, wist hij geen enkele titel te pakken. In zowel Indian Wells als in Miami werd hij in de halve finale uitgeschakeld. In Indian Wells was Roger Federer te sterk en in Miami gaf Nadal een walk over door een knieblessure.

Deze knieblessure zorgde ervoor dat Nadal tot medio april niet meer te zien was op internationale toernooien. Pas bij ”zijn” het ATP 1000 toernooi in Monte Carlo maakte hij zijn rentree. Vele twijfelde over de fitheid en over het wedstrijdritme van de Spanjaard. Toch wist Nadal iedereen de mond te snoeren en versloeg in de finale zijn rivaal Novak Djokovic met klinkende cijfers: 6-3 6-1.

In de week na Monte Carlo nam Nadal deel aan het ATP 500 toernooi in Barcelona. Ook hier behaalde de huidige nummer twee uitstekende resultaten en won de finale van zijn landgenoot David Ferrer. Waarschijnlijk zal Nadal alleen nog in Madrid (ATP 1000 toernooi) zijn opwachting maken, voordat hij afreist naar de Franse hoofdstad Parijs voor Roland Garros.

Toch zullen de komende weken ook antwoord gaan geven, op de fysieke gesteldheid van Nadal. Zijn manier van spelen vergt immers veel kracht en zorgt voor veel belasting op zijn knieën. In het verleden is al meerdere keren gebleken, dat deze knieën tegensputterde. Hierdoor is de kans groot, dat Nadal nog even moet wachten op zijn zevende titel op Roland Garros 2012.