Rafael Nadal schrijft geschiedenis op Roland Garros 2013

Rafael Nadal (ATP-4) heeft geschiedenis geschreven met zijn nieuwe toernooizege op Roland Garros. De 27-jarige Spanjaard was in de eindstrijd met 6-3 6-2 en 6-3 te sterk voor landgenoot David Ferrer (ATP-5). Nadal is de eerste speler uit de tennisgeschiedenis die een Grand Slam toernooi acht keer heeft gewonnen.

De overwinning van Nadal kwam geen moment in gevaar. Waar de Spanjaard in de halve finale nog tot het uiterste moest gaan tegen Djokovic, daar werd Ferrer gemakkelijk aan de kant gezet. Nadal wist zijn tegenstander in iedere set minimaal één keer te breaken.

Met het winnen van Roland Garros, boekt Nadal zijn zevende toernooioverwinning sinds zijn comeback in februari. De Spanjaard lag lange tijd uit de roulatie met een knieblessure. “Ik heb een moeilijke tijd gehad. Zonder mijn familie en mijn team had ik hier nooit gestaan. Het was erg belangrijk dat zij er iedere dag voor mij waren”, zei Nadal.

Vreemde taferelen in Roland Garros finale

De finale tussen Nadal en Ferrer werd in de tweede set opgeschrikt door twee opvallende incidenten. Eerst werd een groepje demonstranten verwijderd, waarna er even later een man de baan op kwam met een stadionfakkel. Bekijk hier de beelden van deze opvallende gebeurtenis.

Nadal zakt naar vijfde positie wereldranglijst

Ondanks het feit dat ”Rafa” Roland Garros succesvol heeft afgesloten, zakt hij morgen naar de vijfde plek op de ATP-ranglijst. De vierde positie wordt ingenomen door verliezend finalist David Ferrer. De rest van het seizoen heeft Nadal echter alleen nog een tweede ronde op Wimbledon te verdedigen.

Morgen beginnen de eerste voorbereidingstoernooien op het mooiste Grand Slam toernooi ter wereld. Nadal zou aanvankelijk zijn opwachting maken op het ATP-toernooi in Halle, maar hij heeft zich uiteindelijk teruggetrokken. Het Duitse toernooi hoeft echter niet te treuren, aangezien Roger Federer ook een van de deelnemers is.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws