Rafael Nadal stap dichterbij eerste titel op Sony Open Tennis in Miami

Rafael Nadal schaarde zich afgelopen nacht als laatste tennisser voor de kwartfinales in Miami. De drievoudig verliezend finalist kreeg weinig tegenstand van Fabio Fognini en won zodoende met 6-2 en 6-2.

De Spanjaard speelde net als tegen Denis Istomin weer ijzersterk, wat uiteindelijk leidde tot toenemende frustraties aan de kant van ‘The Fog’. Dit resulteerde in de tweede set tot het gooien van rackets en een zeer negatieve houding op de baan. Het publiek in Miami was hier natuurlijk niet van gediend en trakteerde de Italiaan met een flink fluitconcert bij het verlaten van de baan.

Om door te stoten naar de halve finale moet ‘Rafa’ morgen zien te winnen van Milos Raonic uit Canada. De boomlange tennisser won in de vierde ronde van Benjamin Becker. In zijn vier voorgaande ontmoetingen met de Canadees stapte Nadal telkens als winnaar van de baan.

Federer maakt gehakt van Gasquet

Tweevoudig winnaar Roger Federer heeft zich met grote overmacht geplaatst voor de kwartfinale op het Sony Open Tennistoernooi. De Zwitser had slechts 49 minuten nodig om te winnen van Richard Gasquet: 6-1 6-2. Dit is al de vijfde overwinning van Federer op een speler uit de top 10 in 2014.

In de kwartfinale gaat Federer spelen tegen de 24-jarige Kei Nishikori. De Japanner overleefde vier matchpoints in zijn wedstrijd tegen de hoger geklasseerde David Ferrer en won de ruim drie uur durende partij met 7-6 2-6 en 7-6.

Djokovic bereikt kwartfinales op Sony Open Tennis

Novak Djokovic heeft zich voor de vijfde achtereenvolgende keer geplaatst voor de laatste acht tennissers op het Masters-toernooi in Miami. De 26-jarige Serviër won in straight sets van de als zestiende geplaatste Tommy Robredo. Het werd 6-3 en 7-5 voor ‘Djoko’, die geen enkele keer zijn service in hoefde te leveren.

Voor een plaats in de halve finale moet hij zien af te rekenen met titelverdediger Andy Murray, die op zijn beurt won van Jo-Wilfried Tsonga.