Rafael Nadal tegen Benoit Paire op Open Banc Sabadell 2013

Rafael Nadal (1)De 26-jarige Rafael Nadal (ATP-5) staat in de derde ronde van het ATP 500-toernooi tegenover Benoit Paire (ATP-33). Op het spel staat een kwartfinaleplaats op het Open Banc Sabadell toernooi in Barcelona. Beide heren verschijnen om 15.00 uur op het gemalen baksteen.

De Spaanse titelverdediger had gisteren weinig moeite om de derde ronde te bereiken. Nadal was in straight sets te sterk voor Carlos Berlocq uit Argentinië. Na anderhalf uur stond een 6-4 6-2 stand op het scorebord.

De Fransman Paire, die net als Nadal in de eerste ronde een bye had, was in de tweede ronde te sterk voor Pablo Andujar. De nummer 33 van de wereld had meer dan twee uur nodig om zich te ontdoen van de Spanjaard. Uiteindelijk stapte Paire met een 6-4 5-7 6-3 overwinning van de baan.

Gravelbijter Nadal is als favoriet aangewezen in zijn wedstrijd tegen Paire. Gezien de quotes van de bookmakers is een stunt van Paire uitgesloten.

Voorbeschouwing: Tommy Robredo – Tomas Berdych

De ervaren Tommy Robredo (ATP-43) speelt op donderdag 25 april zijn derde ronde partij op het graveltoernooi van Barcelona. De 30-jarige tennisser gaat het opnemen tegen top 10-speler Tomas Berdych (ATP-6). De wedstrijd staat om 16.30 uur gepland.

De Spanjaard liet eerder deze maand nog zien het tennissen niet verleerd te zijn. Robredo schreef namelijk het ATP 250-toernooi in Casablanca op zijn naam. Hij was hier onder meer te sterk voor Paire, Wawrinka en Anderson. Berdych won dit jaar nog geen enkel toernooi.

Robredo en Berdych hebben in het verleden al acht keer eerder tegen elkaar gespeeld. Vijf van deze wedstrijden werden gewonnen door Berdych, drie keer was Robredo de sterkste. Op gravel is de stand 1-1.

Voor deze negende ontmoeting lijkt de 27-jarige Berdych de meeste kans te hebben op de overwinning. Toch blijft Robredo een gevaarlijke speler op gravel, twee weken geleden was hij namelijk nog te sterk voor Stanislas Wawrinka.

Programma donderdag 25 april

Naast de twee bovenstaande wedstrijden, staan er op donderdag 25 april nog een aantal interessante partijen op het programma:

12.30 uur: Klizan – Kohlschreiber
13.30 uur: Almagro – Granollers
15.30 uur: Gulbis – Raonic