Rafael Nadal tegen Daniel Brands op Roland Garros 2013

Rafael NadalTitelverdediger Rafael Nadal (ATP-4) speelt vandaag zijn eerste ronde wedstrijd op Roland Garros tegen de Duitser Daniel Brands (ATP-59). Deze wedstrijd staat om 12.15 uur gepland op het Centre Court in Parijs.

Ondanks zijn lange afwezigheid is ”Rafa” de ultieme favoriet voor de titel op Roland Garros 2013. De Spanjaard kende een sterke voorbereiding met onder andere de toernooizeges in Madrid en Rome. In totaal staat de teller op eenendertig gravelzeges in drieëndertig wedstrijden. Een fantastisch gemiddelde voor de 26-jarigen nummer vier van de wereld.

De Spanjaard zal op weg naar zijn achtste titel moeten afrekenen met de nummer 59 van de wereld, Brands. De Duitser maakte dit jaar vooral furore op hardcourt. Zo stond hij in de kwartfinale op het toernooi in Dubai en bereikte hij zelfs de laatste vier in Doha. Zijn beste prestatie op gravel is een kwartfinale op het ATP-toernooi in München.

Het is geen verrassing dat bookmaker Unibet verwacht dat Nadal er met de overwinning vandoor gaat. De Spanjaard is immers ook de topfavoriet voor de eindzege op Roland Garros.

Voorbeschouwing: Tomas Berdych – Gael Monfils

De eerste kraker op Roland Garros gaat tussen top 10-speler Tomas Berdych (ATP-6) en de thuisspelende Gael Monfils (ATP-81). Beide heren verschijnen omstreeks 13.45 uur op de baan om hun partij af te werken.

Berdych en Monfils hebben in het verleden al vaker tegen elkaar gespeeld, drie keer om precies te zijn. In alle gevallen was het de 27-jarige Berdych die als winnaar van de baan stapte. Tijdens de laatste ontmoeting, vorig jaar op het Masters-toernooi in Madrid, stond de Tsjech slechts twee games af.

Ook ditmaal is het Berdych die wordt gezien als grootste kanshebber op de zege. Toch kan een stunt van Monfils niet uitgesloten worden, de Fransman speelt voor eigen publiek en behaalde afgelopen week zijn eerste ATP-finale sinds zijn terugkeer op de tour.

Wedden op Rafael Nadal

Wedden op Roland Garros maakt het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier namelijk zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.