Rafael Nadal tegen Jo-Wilfried Tsonga op Monte Carlo Masters 2013

TsongaAchtvoudig winnaar Rafael Nadal (ATP-5) speelt op zaterdag 20 april tegen Jo-Wilfried Tsonga (ATP-8). Op het spel staat een plek in de finale van de Monte Carlo Rolex Masters 2013. Beide heren verschijnen om 13.00 uur op het gemalen baksteen in Monaco.

Het had niet veel gescheeld of Nadal had vandaag niet eens in de halve finale gestaan. Gisteren kroop de Spanjaard tegen Grigor Dimitrov door het oog van de naald. Na de eerste set met 6-2 gewonnen te hebben, ging het tweede bedrijf met 2-6 naar de 21-jarige Bulgaar. In de laatste en allesbeslissende set ging het erg lang gelijk op. De beslissende break werd pas in de negende game gemaakt, toen Dimitrov last kreeg van kramp. Na het benutten van het matchpoint was de ontlading van de titelverdediger groot.

De Fransman Tsonga had ook de nodige moeite in zijn kwartfinale. Hij moest aantreden tegen Stanislas Wawrinka, die een dag eerder Murray met 6-1 en 6-2 naar huis stuurde. De nummer acht van de wereld stapte uiteindelijk met een 2-6 6-3 6-4 overwinning van de baan. Zodoende bereikt Tsonga voor het eerst in zijn carrière de laatste vier in Monte Carlo.

Nadal en Tsonga hebben in het verleden al de nodige wedstrijden tegen elkaar gespeeld. De ”head-to-head” tussenstand is 6-3 in het voordeel van Nadal. Opvallend is dat geen enkele wedstrijd gespeeld werd op gravel.

De bookmakers hebben Nadal aangewezen als favoriet. Mocht de Spanjaard ook daadwerkelijk weten te winnen, dan is het zijn negende opeenvolgende finale in Monte Carlo.

Voorbeschouwing: Novak Djokovic – Fabio Fognini

De tweede halve finale van de Monte Carlo Masters gaat tussen Novak Djokovic (ATP-1) en Fabio Fognini (ATP-32). Deze wedstrijd staat om 15.00 uur gepland in Monaco.

Djokovic kent ondanks zijn enkel problemen een solide toernooi. In zijn eerste twee wedstrijden had de Serviër nog wat moeite, maar gisteren won Djokovic in straight sets.

De 25-jarige Italiaan is bezig aan het toernooi van zijn leven. In zijn voorgaande drie edities kwam Fognini nog nooit verder dan de tweede ronde. Dit jaar was hij al te sterk voor Andreas Seppi, Albert Ramos, Tomas Berdych en Richard Gasquet.

Toch lijkt het toernooi voor Fognini nu ten einde. Djokovic zal vermoedelijk een maatje te groot zijn voor de nummer tweeëndertig van de wereld.