Rafael Nadal tegen landgenoot Albert Ramos in kwartfinale Barcelona

Rafael NadalTitelverdediger Rafael Nadal (ATP-5) neemt het vrijdag 26 april op tegen landgenoot Albert Ramos (ATP-64). Op het spel staat een plek in de halve finale van het Open Banc Sabadell toernooi in Barcelona. De wedstrijd gaat rond 15.00 uur van start.

Voor ”Rafa” wordt het zijn tweede wedstrijd van de dag, aangezien zijn wedstrijd van gisteren in het water viel. Nadal had alleen in de openingsset veel tegenstand van Benoit Paire. Maar nadat hij de tiebreak gemakkelijk naar zich toe trok, was het verzet gebroken. Het tweede bedrijf werd vervolgens met 6-2 gewonnen door de Spanjaard.

Ook Ramos kwam vandaag al in actie. De nummer 64 van de wereld moest aantreden tegen de als zesde geplaatste Kei Nishikori. Tegen alle verwachtingen in ging Ramos er met de zege vandoor, hij won met 6-4 en 7-6.

Nadal, die al zesendertig wedstrijden ongeslagen is op het gemalen baksteen in Barcelona, maakt de grootste kans op een plek in de halve finales. Van Ramos wordt niet verwacht dat hij tot tweemaal toe een veel hoger geklasseerde speler kan verslaan.

Voorbeschouwing: Nicolas Almagro – Juan Monaco

Een tweede kwartfinale die vandaag op het programma staat, gaat tussen Nicolas Almagro (ATP-12) en de Argentijn Juan Monaco (ATP-20). De wedstrijd tussen de twee ervaren spelers staat rond 14.30 uur gepland op het court central.

Almagro en Monaco hadden geen van de regen gisteren. Beide heren werkten zonder hinder hun derde ronde partij af. Dit in tegenstelling tot andere tennissers, die vandaag twee keer aan de bak mogen.

Beide heren hebben in het verleden acht keer eerder tegen elkaar gespeeld, waarvan zes op gravel. Vier keer was het de 27-jarige Almagro die als winnaar van de baan stapte. Echter werd de laatste wedstrijd, op het ATP-toernooi in Hamburg 2012, gewonnen door Monaco. Het niveau van beide heren licht dus dicht bij elkaar.

De bookmakers verwachten toch dat de nummer 12 van de wereld aan het langste eind trekt. Mocht Almagro ook daadwerkelijk winnen, dan evenaart hij zijn beste prestatie ooit in Barcelona.

Kijk het Open Banc Sabadell 2013 toernooi live

Alle kwartfinales van het ATP 500-toernooi in Barcelona worden live gestreamd door Unibet TV.