Rafael Nadal tegen Nicolas Almagro in finale Barcelona 2013

Rafael NadalTitelverdediger Rafael Nadal (ATP-5) speelt in de finale van het Open Banc Sabadell toernooi tegen landgenoot Nicolas Almagro (ATP-12). Nadal en Almagro verschijnen om 16.00 uur op het gemalen baksteen in Barcelona om hun wedstrijd af te werken.

Nadal bereikte de eindstrijd in Parijs via een eenvoudige overwinning op hardhitter Milos Raonic. Na zeventig minuten stond er een 6-4 en 6-0 eindstand op het scorebord. De nummer vijf van de wereld wist vijf keer voor een break te zorgen. Zelf moest Nadal één break toestaan tegen de Canadees.

De rechtshandige Almagro kreeg nog minder tegenstand in zijn wedstrijd tegen de Duitser Philipp Kohlschreiber. Binnen het uur stapte de Spanjaard met een 6-1 6-2 overwinning van de baan. Ook in zijn eerdere wedstrijden hoefde Almagro geen set af te staan. Hij won achtereenvolgens van Ivan Dodig, Marcel Granollers en Juan Monaco.

Nadal verloor nog nooit van Almagro

”Rafa” en Almagro namen het negen keer eerder tegen elkaar op in een wedstrijd op het hoogste niveau. Geen enkele keer wist de 27-jarige Almagro te winnen van zijn landgenoot.

Slechts twee keer wist Almagro een set te winnen van Nadal. Dit was op het Masters-toernooi in Parijs 2009 en op het graveltoernooi in Madrid 2010. De overige wedstrijden gingen zonder setverlies naar de 26-jarige Nadal.

Titelverdediger Nadal opnieuw favoriet voor eindzege

Zevenvoudig winnaar Nadal is ook voor zijn achtste finale de grote favoriet. Van Almagro, die zijn eerste finale in Barcelona gaat spelen, wordt niet verwacht dat hij voor een sensatie kan zorgen.

Finale ATP 250-toernooi Boekarest

De finale van het ATP-toernooi in Boekarest gaat tussen Lukas Rosol (ATP-48) en Guillermo Garcia-Lopez (ATP-87). De Tsjech en Spanjaard beginnen om 14.00 uur aan hun wedstrijd.

De bookmakers geven de nummer 48 van de wereld de grootste kans op de zege. Mocht Rosol er daadwerkelijk met de zege vandoor gaan, dan wint hij zijn eerste ATP-titel.

Live tennis op Unibet TV

De finales van de ATP-toernooien in Boekarest en Barcelona worden live uitgezonden door Unibet TV.