Rafael Nadal – Tomas Berdych: Live kijken naar Sony Open Miami Tennis

Rafael Nadal (ATP-1) komt vanavond in actie in de halve finale van het Sony Open Tennis 2014 in Miami. De 27-jarige tennisser uit Mallorca gaat het opnemen tegen Tomas Berdych, de huidige nummer zeven van de wereld. Deze partij staat om 00.00 uur Nederlandse tijd gepland.

Na zijn vroegtijdige uitschakeling op het Masters-toernooi in Indian Wells, is Nadal erg verheugd dat hij het in Miami in ieder geval schopt tot de laatste vier. ”Het is erg belangrijk voor mijn zelfvertrouwen dat ik deze week wel de halve finale haal”, aldus Nadal. ”Ik zit nog niet aan de top van mijn kunnen, maar wie weet haal ik die top nog deze week.”

Berdych keert terug in top vijf van de wereld

Naast het bereiken van de halve finales in Miami, bereikte Berdych met zijn overwinning op Aleksandr Dolgopolov nog een andere mijlpaal. De 28-jarige Tsjech keert namelijk weer terug in de top 5 van de wereld, de positie die hij in augustus 2013 voor het eerst in zijn loopbaan bereikte.

”Ik ben er uiteraard erg blij mee”, vertelde Berdych over zijn ranking. ”Dit is waar je het spelletje voor speelt. Je kunt alleen de absolute wereldtop bereiken wanneer je voor een langere periode een hoog niveau haalt. Ik ben blij dat het me gelukt is en hoop dat ik deze positie nu voor langere tijd kan behouden.”

Nadal acht jaar ongeslagen tegen Berdych

Nadal en Berdych gaan vandaag voor de tweeëntwintigste keer tegen elkaar in actie komen. Van de voorgaande ontmoetingen stapte Nadal negentien keer als winnaar van de baan. Berdych won drie confrontaties, waarvan de laatste in 2006. Deze overwinning boekte ‘Birdman’ op het gravel in Madrid, Nadal werd destijds in straight sets verslagen.

Live stream tennis kijken

Heb je een account bij Unibet, dan kun je alle wedstrijden LIVE volgen op de stream. Nog geen account? Maak er nu nog één eenvoudig aan, doe je storting en kijk direct naar alle spannende wedstrijden. Met je nieuwe account strijk je bovendien 50 euro bonus op, waarmee je kunt inzetten op jouw favorieten.