Rafael Nadal wint in New York zijn tweede US Open Tennis titel

Rafael Nadal heeft vannacht in New York de finale van de US Open 2013 gewonnen. De nummer twee van de wereld was in vier sets te sterk voor de als eerste geplaatste Novak Djokovic: 6-2 3-6 6-4 6-1.

Nadal begon erg sterk aan de wedstrijd en wist in de derde game al voor een break te zorgen. De 27-jarige inwoner van Manacor deed dit in de zevende game opnieuw en won eenvoudig de openingsset.

In set twee liet Djokovic een hoger niveau zien, wat resulteerde in een break bij een stand van 3-2. De totstandkoming van deze break was fenomenaal, want ”Nole” won op breakpoint een rally van maar liefst 54 slagen. De Serviër gaf deze break voorsprong niet meer af en won de tweede set met 6-3.

Djokovic leek in set drie door te drukken, maar liet het na om een dubbele break voorsprong te nemen. Nadal kwam terug tot 3-3 en werkte op 4-4 een 0-40 achterstand weg. Zelf sloeg de Spanjaard in de daaropvolgende game wel toe en kwam op een 2-1 voorsprong in sets. De vierde set ging uiteindelijk gemakkelijk met 6-1 naar Nadal.

Nadal erkende dat 2013 zijn meest emotionele tennisseizoen was. Vorig maast moest de Spanjaard de finale van de US Open Tennis nog via te tv aanschouwen, nu is hij zelf de grote winnaar in New York.

”Dit succes is ongelooflijk, want ik had dit nooit verwacht. Ik ben heel blij met wat ik heb. Wel heb er altijd op vertrouwd dat als ik gezond ben, ik de kans blijf hebben om mee te doen om de prijzen. Ik had alleen nooit gedacht dat ik twee Grand Slams in één seizoen zou winnen”, aldus Nadal. ”Ik hou echt van de competitie, ik hou van de sport. Ik droom er al mijn hele loopbaan van om dit soort wedstrijden te spelen. Ik geniet van elk moment en weet dat dit niet eeuwig zal duren. Over een paar jaar heb ik geen kans meer. Maar ik ben een positieve jongen. Ik heb nooit aan het einde van mijn loopbaan gedacht.”

Dertien Grand Slam titels

Met zijn gewonnen titel in New York komt ”Rafa” op een totaal van dertien Grand Slam titels, vier minder dan zijn grote rivaal Roger Federer. In januari 2014 kan de Spanjaard op de Australian Open een gooi doen naar nummer veertien.