Record aan prijzengeld op Australian Open 2013

Op de Australian Open 2013 zal een record aan prijzengeld worden uitgekeerd. Spelers zullen vanaf januari 2013 gaan strijden voor een deel van 30 miljoen Australische Dollars. Dit maakte Steve Wood van Tennis Australië CEO eerder deze maand bekend.

“We zijn trots om deze grote toename in prijzengeld aan te kondigen. We hebben de wereld in prijzengeld geleid voor deze ongelooflijke atleten en we willen ervoor zorgen, dat de Australian Open een belangrijke bijdrage blijft leveren aan het financiële welzijn van professionele tennissers blijft”, aldus Wood.

Steve Wood voegde hieraan toe dat er een rechtvaardigere verdeling van het prijzengeld zal plaatsvinden. Hierdoor zullen ook de lager gerangschikte tennissers een leuk bedrag ontvangen voor hun deelname aan Australian Open Tennis 2013.

Spelers die buiten de tennistop bivakkeren, hebben het in het gehele tennisseizoen al moeilijk genoeg om het hoofd boven water te houden. Naast de lage prijzengelden in de eerste rondes van Challenger toernooien en ATP toernooien, moet er wel ”gewoon” betaald worden voor een hotel en een meereizende trainer. Om deze reden is een betere verdeling op de Grand Slam toernooien broodnodig. Hierdoor kunnen de mindere goden als het ware een buffer opbouwen voor de komende maanden.

Nieuwe technologieën in Down Under

Daarnaast zijn er nog een aantal nieuwe initiatieven aangekondigd voor de Australian Open:
– Het hawk eye systeem wordt ingevoerd op de show courts 2 en 3
– Nieuwe training- en herstelfaciliteiten voor de spelers, inclusief acht nieuwe gravelbanen in het National Tennis Centre
– Nieuwe meerjarige contracten met Rolex, ANZ, Maxxis, Powerade en Mount Franklin
– De Australische legende Judy Dalton wordt opgenomen in de Australische Tennis Hall of Fame

Toernooidirecteur overtuigd van deelname Nadal

Australian Open directeur Craig Riley liet tevens weten dat hij ervan overtuigd is, dat Rafael Nadal zal deelnemen aan het toernooi. ”Ik ben ervan overtuigd zal de Spaanse supersterk zijn kniekwetsuur zal overwinnen en voldoende tijd zal hebben om zich voor te bereiden op de Australian Open 2013.”

Het eerste Grand Slam toernooi van 2013, de Australian Open Tennis, zal gehouden worden van 14 januari tot en met 27 januari. Gedurende deze periode zal GrandSlamToernooi.nl veel aandacht besteden aan dit grootschalige tennisevenement.