Een tweede dak en een recordbedrag aan prijzengeld voor Wimbledon 2013

Wimbledon 2012Het derde Grand Slam toernooi van het jaar, Wimbledon Tennis, keert dit jaar een record bedrag aan prijzengeld uit. Dit maakte de organisatie deze week bekend. Tevens werd er nog meer interessant nieuws onthuld.

Het mooiste toernooi ter wereld keert dit jaar maar liefst 26,5 miljoen euro aan prijzengeld uit onder de deelnemende tennissers. Dit komt neer op een stijging van 7,6 miljoen en veertig procent ten opzichte van 2012. De All England Club zal zo het hoogste bedrag aan prijzengeld ooit uitgeven in de tenniswereld.

Voor de tennissers die doorgaans in de eerste drie rondes sneuvelen is er ook goed nieuws. Voor deze groep tennissers is er zestig procent meer geld te verdelen. De winnaars bij zowel de mannen als vrouwen mogen ongeveer 1,9 miljoen euro bijschrijven op hun rekening, een stijging van ongeveer negenendertig procent in vergelijking met vorig jaar.

Beweegbaar dak voor court 1

Naast het nieuws omtrent het prijzengeld onthulde de organisatie dat ook court 1 een beweegbaar dak krijgt. Dit moet in 2019 gerealiseerd worden.

Sinds 2009 beschikt Wimbledon al over een dak boven het center court. Dit dak werd op maandag 29 juni 2009 voor het eerst gebruikt in een wedstrijd tussen Amelie Mauresmo en Dinara Safina. Bekijk hier de beelden van dit historisch moment.

Wimbledon Tennis 2013

Het Wimbledon Tennistoernooi 2013 is van 24 juni tot en met 7 juli 2013 op de grasbanen in Londen. Houdt gedurende deze twee weken GrandSlamToernooi.nl goed in de gaten, zodat u niets hoeft te missen van die mooie tennisevenement.