Richel Hogenkamp – Anastasia Rodionova: Laatste kwalificatieronde US Open Tennis

Richel Hogenkamp (WTA-165) kan zich vandaag verzekeren van een plaats in het hoofdtoernooi van de US Open 2014. Ze moet dan wel om 20.00 uur Nederlandse tijd zien af te rekenen met Anastasia Rodionova (WTA-219).

Hogenkamp plaatste zich gisteren voor de derde schifting in New York. De 22-jarige speelster was in drie sets te sterk voor Urszula Radwanska, het jongere zusje van toptennisster Agnieszka. De voormalig nummer 29 van de wereld werd in drie sets aan de kant gezet door Hogenkamp, die eerder ook al te sterk was voor Magda Linette.

Voor de inmiddels 32-jarige Rodionova wordt het haar tweede wedstrijd tegen een Nederlandse speelster. In de eerste kwalificatieronde stond ze namelijk tegenover Indy de Vroome. Het talent uit Brabant werd met 6-2 3-6 en 6-0 aan de kant geschoven door Rodionova.

Hogenkamp gaat zich plaatsen voor US Open Tennis

Ik verwacht dat Hogenkamp, die in onderlinge ontmoetingen met 1-0 achter staat tegen Rodionova, zichzelf beloond met een plaats in het hoofdtoernooi van het laatste Grand Slam toernooi van het jaar. Ik zet in op een 2-1 overwinning in sets voor de Doetinchemse.

Krajicek en Kerkhove uitgeschakeld op US Open 2014

Michaella Krajicek en Lesley Kerkhove zijn er gisterenavond niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de beslissende kwalificatieronde op Flushing Meadows. ‘Misa’ ging in drie sets onderuit tegen topseed Lara Arruabarrena en Kerkhove verloor van Ying-Ying Duan.

Eerder werden ook Bibiane Weijers, Cindy Burger, Indy de Vroome, Arantxa Rus uitgeschakeld bij de dames. Thiemo de Bakker en Jesse Huta Galung zijn de twee Nederlandse heren die strandden in het kwalificatietoernooi van de US Open Tennis.

Tennisgeweld in New York

Van maandag 25 augustus tot en met maandag 8 september 2014 vindt op de hardcourtbanen in New York het laatste Grand Slam toernooi van het jaar plaats. Gedurende deze twee weken besteedt GrandSlamToernooi.nl dagelijks veel aandacht aan de prestaties van de tennistoppers van de ATP- en WTA-Tour.