Richel Hogenkamp bij winst op Sharon Fichman in hoofdtoernooi Auckland

Richel Hogenkamp (WTA-212) heeft vanavond de mogelijkheid om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi in Auckland. De 21-jarige Nederlandse staat in de beslissende kwalificatieronde tegenover Sharon Fichman, de nummer 116 van de wereld. Beide dames verschijnen om 22.00 uur Nederlandse tijd op de baan.

In de tweede kwalificatieronde was Hogenkamp in straight sets te sterk voor Lucie Hradecka, de nummer zeven van de plaatsingslijst. Het werd 6-4 en 6-2 voor de huidige nummer 212 van de wereld. Fichman, als tweede geplaatst, versloeg Kristina Barrois uit Duitsland: 7-5 6-4.

Hogenkamp en de Canadese Fichman stonden nog nooit eerder tegenover elkaar. Gezien het grote verschil op de wereldranglijst, verwacht ik niet dat Hogenkamp zich gaat plaatsen voor het hoofdschema in Auckland.

Bertens verliest in beslissende kwalificatieronde Brisbane

Kiki Bertens heeft zichzelf tijdens haar rentree op het WTA-circuit niet kunnen belonen met een plaats in het hoofdtoernooi in Brisbane. De 22-jarige Nederlandse verloor, ondanks vijf wedstrijdpunten, in drie sets van Ashleigh Barty. Het werd 2-6 6-3 en 7-5 voor de Australische.

Bertens sprak na afloop niet over een beste wedstrijd. ”Ik heb mijn kansen gehad, alleen heb ik ze niet gepakt. Op het eind maakte ik teveel fouten. Dat moet je denk ik los zien van het feit dat ik niet veel wedstrijden heb gespeeld. Eén bal en dan had ik morgen nog een wedstrijd mogen spelen.”

Desondanks is de Wateringse wel tevreden over haar niveau. ”Over mijn niveau ben ik erg tevreden, al overheerst nu nog het zure gevoel. Maar ik ben blij dat ik weer terug ben, fysiek ben ik oke en ik heb geen enkele pijn. Ook serveerde ik erg goed, mede door de snelle banen hier”, aldus Bertens.

Wedden op tennis.

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws