Richel Hogenkamp en Angelique van der Meet spelen kwalificatie US Open

US Open Tennis 2013Richel Hogenkamp (WTA-198) en Angelique van der Meet (WTA-258) proberen zich vandaag te plaatsen voor de beslissende ronde van het kwalificatietoernooi van de US Open 2013. De 21-jarige Hogenkamp is de eerste die in actie gaat komen, zij treft om 18.30 uur Nederlandse tijd Olivia Rogowska (WTA-152).

Hogenkamp en Rogowska hebben in het verleden twee keer eerder tegen elkaar gespeeld. De eerste ontmoeting vond in 2009 plaats tijdens het ITF-toernooi in Bendigo. De Nederlandse was in deze wedstrijd met 7-6 4-6 en 6-4 de sterkste. Vorig jaar nam de Australische haar revanche, door in Sydney als winnares van de baan te stappen.

Voor deze derde onderlinge partij is het de hoger geplaatste Rogowska die is aangewezen als favoriet. Het is aan Hogenkamp om het tegendeel te bewijzen.

Angelique van der Meet – Camila Giorgi

Angelique van der Meet is naast Hogenkamp de tweede Nederlandse die nog kans maakt op deelname aan de US Open Tennis. De 22-jarige Nederlandse gaat het vanaf 20.00 uur Nederlandse tijd opnemen tegen Camila Giorgi (WTA-137).

Met Giorgi treft Van der Meet een speelster die erg talentvol, maar ook blessuregevoelig is. De 21-jarige Italiaanse bereikte de derde ronde op Wimbledon, maar kwam vervolgens niet meer in actie wegens fysieke problemen. In totaal speelde Giorgi dit jaar slechts zeventien wedstrijden.

Normaal gesproken is het Giorgi die de meeste aanspraak gaat maken op de overwinning. De Nederlandse tennisliefhebbers hopen daarentegen op een tweede overwinning van Van der Meet.

Sharapova meldt zich af voor US Open

Topspeelster Maria Sharapova heeft zich gisteren afgemeld voor de US Open, die aankomende maandag in New York van start gaat. De Russische nummer drie van de wereld heeft een blessure aan haar schouder.

”Ik heb er alles aan gedaan om na Wimbledon weer zo snel mogelijk fit te worden, maar er was gewoon geen genoeg tijd voor mijn herstel”, meldde Sharapova. ”Ik heb tal van testen gedaan en meerdere artsen om hun mening gevraagd. Iedereen zei dat ik meer rust moest nemen.”

Ze was de laatste weken al vaker in het nieuws, want ze wilde het laatste Grand Slam toernooi eigenlijk onder de naam ”Sugarpova” spelen. Dit om haar eigen snoepmerk meer onder de aandacht te brengen. De publiciteitsstunt werd echter afgekeurd.

Wedden op US Open 2013

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het live kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op US Open 2013