Richel Hogenkamp naar tweede kwalificatieronde Wimbledon 2014

Richel Hogenkamp is er vandaag als enige Nederlandse in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede kwalificatieronde voor Wimbledon 2014. De Doetinchemse won in straight sets van Heidi El Tabakh: 6-4 en 6-2.

De wedstrijd tussen Hogenkamp en El Tabakh ging tot 3-3 gelijk op, waarna Hogenkamp de eerste break wist te forceren. Ze leverde vervolgens direct haar servicegame in. Nadat Hogenkamp bij 4-4 nogmaals door de opslag van de Canadese ging, serveerde ze de set uit.

Ook het begin van de tweede set stond bol van de breaks over en weer. Uiteindelijk was het Hogenkamp die uitliep naar 5-1 en deze voorsprong gaf ze niet meer uit handen.

In de tweede ronde van het plaatsingstoernooi neemt Hogenkamp het op tegen Irina Falconi uit de Verenigde Staten. Falconi is de huidige nummer 173 van de wereld.

Bertens, Rus en De Vroome onderuit op Wimbledon

Voor Kiki Bertens, Arantxa Rus en Indy de Vroome zit het avontuur Wimbledon er al na de eerste kwalificatie dag op. De drie Nederlandse dames gingen onderuit in hun kwalificatiewedstrijd.

Bertens en Rus begonnen beide om 11.00 uur aan hun kwalificatiewedstrijd. De 22-jarige Wateringse, die onlangs op Roland Garros nog de vierde ronde haalde, verloor in een driesetter van Eri Hozumi uit Japan. Het werd uiteindelijk 6-4 4-6 en 6-4 voor de nummer 168 van de wereld.

De linkshandige Rus verloor met ruime cijfers van Irena Pavlovic, de nummer 189 van de WTA-ranglijst. De speelster uit Monster keek al snel tegen een break achterstand aan en kon zich niet meer terugvechten in de wedstrijd. Ook in de tweede set ging het al snel mis, waarna ze met een 6-2 en 6-3 nederlaag van de baan stapte.

De Vroome was de laatste Nederlandse die onderuit ging op het heilige gras van Wimbledon. De Cromvoirtse verloor in drie sets van Risa Ozaki: 2-6 6-3 8-6. De beslissende break werd door Ozaki geplaatst op 6-6 in het derde bedrijf.

Wimbledon 2014

Op maandag 23 juni gaat in Londen een nieuwe editie van Wimbledon van start. Het grootste grastoernooi ter wereld duurt tot en met zondag 6 juli. Bezoek gedurende deze twee weken dagelijks onze website om volledig op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.