Roberto Bautista-Agut en Coco Vandeweghe winnaars Topshelf Open 2014

De Spanjaard Roberto Bautista-Agut en Coco Vandeweghe uit de Verenigde Staten zijn de twee grote winnaars van het Topshelf Open toernooi in Rosmalen. Bautista-Agut was in de herenfinale te sterk voor voormalig winnaar Benjamin Becker en Vandeweghe versloeg Jie Zheng.

De eerste finale van de dag ging tussen qualifier Vandeweghe en Zheng. De Amerikaanse met Belgische roots ging uitstekend van start en won de eerste set met 6-2. Ook in de tweede set was Vandeweghe een maatje te groot voor Zheng, die in 2008 nog de halve finales haalde op Wimbledon. Vandeweghe won de finale uiteindelijk met 6-2 en 6-4.

Bautista-Agut heeft drie sets nodig tegen Becker

Bautista-Agut is er, ondanks een matige start, in geslaagd om het grastoernooi van Rosmalen op zijn naam te schrijven. Na het 2-6 verlies in de openingsset, won hij het tweede bedrijf met 7-6.

In de derde set slaagde de Spanjaard er al snel in om een break te forceren bij Becker. Uiteindelijk mocht hij op 5-4 de wedstrijd uitserveren, wat hij koelbloedig deed. Na het winnen van zijn eerste ATP-titel volgde een enorme vreugdekreet.

”Het is mijn allereerste titel, dus dat moest ik op de baan even goed vieren. Ik wilde echte genieten van het moment, want ik was er dit jaar op gebrand om eindelijk een titel te pakken”, aldus Bautista-Agut.

Rojer wint dubbelfinale Topshelf Open

Het Topshelf Open 2014 kreeg in de allerlaatste wedstrijd toch nog een Nederlandse winnaar. Dubbelspecialist Jean Julien Rojer won samen met partner Horia Tecau de dubbelfinale van het duo Santiago Gonzalez en Scott Lipsky: 6-3 7-6.

Voor Rojer is het zijn eerste titel in eigen land. In 2009 verloor hij de finale in Rosmalen en eerder dit jaar verloor hij samen met Tecau de dubbelfinale op het ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy Rotterdam.

Wimbledon 2014 morgen van start

Tijd om te genieten van hun toernooizege hebben Bautista-Agut, Vandeweghe en Rojer niet. De drie kampioenen reizen namelijk gelijk af naar Londen, waar morgen Wimbledon 2014 officieel van start gaat.

Robin Haase is de enige Nederlander die op de openingsdag in actie komt, de 27-jarige Hagenaar neemt het op tegen Vasek Pospisil. Titelverdediger Andy Murray en Novak Djokovic zijn de twee toppers die hun opwachting maken op de eerste dag van het mooiste Grand Slam toernooi ter wereld.