Robin Haase en Arantxa Rus laten KNLTB Tennis Masters 2013 schieten

Robin Haase en Arantxa Rus hebben zich afgemeld voor de KNLTB Tennis Masters 2013, het eindejaarstoernooi dat op 17 december van start gaat. Haase geeft de voorkeur aan een trainingsstage met Roger Federer en de 22-jarige oud-winnares Rus speelt kiest voor het spelen van een aantal WTA-toernooien in Australië en Nieuw-Zeeland.

Begrip voor Haase en Rus

Toernooidirecteur en oud-tennisser Raemon Sluiter kan zich inleven voor de keuze van zijn publiekstrekkers. ”Ik wil gewoon een zo sterk mogelijk deelnemersveld en dan is het jammer dat twee van de grootste namen niet spelen. Maar totaal geen ‘hard feelings’, ik heb begrip voor de keuzes, die professioneel gemaakt zijn.”

Het eindejaarstoernooi van de KNLTB werd dit jaar, mede op verzoek van de spelers, al een week later gespeeld dan normaal. ”Voor de tennissers die wel meedoen, komt deze week heel goed uit. Als we eerder gaan zitten, begin december, zijn de spelers nog hun fysieke basis aan het leggen. Dan is het gewoon niet ‘relaxed’ om een toernooi te spelen”, vindt Sluiter. ”Ik hoop wel dat het bij deze afmeldingen blijft.”

Bertens twijfelgeval voor Masters

Titelverdediger Kiki Bertens is nog een twijfelgeval voor de Masters, de Wateringse is herstellende van een enkeloperatie. ”Ik heb er nog geen besluit over genomen en dat zal ik kort van tevoren doen. Het gaat hartstikke goed met mijn enkel, maar het is nog niet te zeggen of ik dan fit ben. Ik wil in ieder geval zonder pijn beginnen in Australië”, vertelde Bertens.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws