Robin Haase en debutant Boy Westerhof spelen op het hoogste niveau

Haase APImagesRobin Haase (ATP-57) en Boy Westerhof (ATP-236) spelen dinsdag 23 juli beide hun eerste ronde partij op ATP-niveau. Haase komt in Gstaad in actie tegen Joao Souza, de nummer 122 van de wereld. Debutant Westerhof speelt op het gravel in Umag tegen Aljaz Bedene (ATP-100) uit Slovenië.

Robin Haase – Joao Souza

De eerste Nederlander die vandaag in actie komt is Robin Haase. De 26-jarige Hagenaar treft de Braziliaan Joao Souza in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Gstaad. Beide heren beginnen om 15.00 uur aan hun partij.

Haase en Souza hebben in het verleden één keer eerder tegen elkaar gespeeld. Deze ontmoeting vond plaats op het gravel in Kitzbühel, het toernooi dat Haase de afgelopen twee jaar op zijn naam schreef. De Nederlander was in de halve finale van 2011 met 6-1 6-7 en 6-4 te sterk voor de 25-jarige Souza.

Voor deze tweede ontmoeting is Haase naar voren geschoven als favoriet. Bookmaker Unibet verwacht dat de nummer twee van Nederland zich plaatst bij de laatste zestien.

Boy Westerhof – Aljaz Bedene

De 27-jarige Boy Westerhof is er in zijn negende jaar als proftennisser eindelijk in geslaagd om zich te kwalificeren voor het hoofdschema van een ATP-toernooi. In de eerste ronde van het graveltoernooi in Umag treft hij om 16.30 uur de Sloveen Aljaz Bedene.

Met het bereiken van het hoofdtoernooi heeft de nummer 236 van de wereld zich al minimaal verzekerd van twaalf ATP-punten. Mocht hij de eerste ronde overleven, dan mag hij nog eens twintig punten bijschrijven voor de wereldranglijst.

Als we Unibet echter moeten geloven, blijft Westerhof steken in de eerste ronde. Zijn 24-jarige tegenstander lijkt de meeste aanspraak te maken op een plek in de tweede ronde.

Verdien geld dankzij Haase

Naast het volgen van de wedstrijd tussen Haase en Souza, kunt u ook geld verdienen dankzij de Nederlander. Bezoek de website van Unibet, om zelf een weddenschap te plaatsen. Voor meer informatie, bezoek onze wedden op tennis pagina.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws