Robin Haase en Igor Sijsling loten gunstig op BNP Paribas Open 2014

Robin Haase en Igor Sijsling zullen tevreden terugkijken op de loting van het Masters-toernooi in Indian Wells, dat voor de heren op donderdag 6 maart van start gaat. Haase is in de eerste ronde gekoppeld aan een speler uit het kwalificatietoernooi. ‘Sijs’ neemt het op tegen Jiri Vesely, de nummer 77 van de wereld.

Bij een overwinning treft Haase in de tweede ronde de als vijftiende geplaatste Grigor Dimitrov. Voor Sijsling wacht Pablo Andujar, die in de eerste ronde van een bye geniet.

De Bakker en Krajicek verliezen in laatste kwalificatieronde

Thiemo de Bakker en Michaella Krajicek zijn er niet in geslaagd om het hoofdtoernooi in Indian Wells te bereiken. De 25-jarige De Bakker was kansloos tegen de lager geklasseerde Daniel Kosakowski: 6-1 6-2. Krajicek verloor op nipte wijze van de als eerste geplaatste Barbora Zahlavova Strycova.

Vooral De Bakker was zeer teleurgesteld over het resultaat. ”Ik ben geen moment er in gekomen. Ik probeerde wel het juiste te blijven doen en te blijven slaan, maar op een gegeven moment miste ik iets van acht forehands op een rij en allemaal onnodig. Daarna ging ik twijfelen en de ballen duwen. Ik heb er moeite mee dat ik het niet kon omdraaien. Dat komt wel aan. Ik mag niet zo verliezen.”

Nederlands Fed Cup-team op indoorgravelbaan tegen Japan

De Nederlandse tennissters nemen het op 19 en 20 april 2014 in Den Bosch op tegen Japan. Het Nederlands Fed Cup-team gaat haar wedstrijden spelen in Sporthal De Maaspoort, waar een indoorgravelbaan wordt neergelegd.

Het Oranje-team, bestaande uit Kiki Bertens, Michaella Krajicek, Richel Hogenkamp en Lesley Kerkhove, werd begin februari knap eerste in een Europese kwalificatiegroep met België, Kroatië en Luxemburg. De beloning voor de daaropvolgende winst op Wit-Rusland was een optreden in de play-offs voor promotie naar Wereldgroep II. De Japanse ploeg werd daarin de tegenstander na een nederlaag tegen Argentinië.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws