Robin Haase en Igor Sijsling naar tweede ronde ATP-toernooi Bangkok

Robin Haase (ATP-60) en Igor Sijsling (ATP-75) zijn er beide in geslaagd om de eerste ronde van het ATP-toernooi in Bangkok te overleven. De toernooiorganisatie mag zich nu op gaan maken voor een Nederlandse tweede ronde.

Haase was de eerste Nederlander die vandaag in actie kwam. De Hagenaar was in straight sets veel te sterk voor Daniel Gimeno-Traver (ATP-65) uit Spanje. Haase moest in de gehele partij slechts één breakkans wegwerken en wist zelf in iedere set minimaal een break te forceren. Gimeno-Traver, die vorige week ook al in de eerste ronde in St. Petersburg verloor, liep de gehele partij achter de feiten aan.

In de loop van de dag slaagde ook Sijsling er in om de tweede ronde in Bangkok te halen. De 26-jarige Amsterdammer was in een spannende wedstrijd met 6-3 en 7-6 te sterk voor Jarkko Nieminen, de nummer 42 van de wereld. De als zevende geplaatste Fin kreeg in de tweede set de mogelijkheid om de set uit te serveren, maar slaagde hier niet in. De daaropvolgende tiebreak werd met 7-2 een prooi voor ”Sijs”.

Haase en Sijsling hebben drie keer eerder een officiële wedstrijd tegen elkaar gespeeld. Alle ontmoetingen werden in drie sets gewonnen door de lager geklasseerde Sijsling. De laatste onderlinge partij werd in januari 2013 uitgevochten op het ATP-toernooi in Auckland, Sijsling won hier met 3-6 6-3 en 7-5.

Hogenkamp snel klaar op WTA-toernooi Ningbo

Richel Hogenkamp (WTA-176) heeft niet lang mogen genieten van het WTA-toernooi in Ningbo. De Nederlandse qualifier verloor in de openingsronde met grote cijfers van Yvonne Meusburger (WTA-57): 6-0 6-1. Ondanks elf breakkansen wist Hogenkamp, in de wedstrijd die driekwartier in beslag nam, slechts één game te pakken.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws