Robin Haase en Igor Sijsling op rand van hoofdtoernooi Masters Parijs

De Nederlanders Robin Haase (ATP-46) en Igor Sijsling (ATP-69) spelen vandaag hun beslissende kwalificatiewedstrijd voor het Masters-toernooi in Parijs. Haase treft Lukasz Kubot (ATP-70) en Sijsling moet zien af te rekenen met Roberto Bautista-Agut (ATP-63).

Robin Haase – Lukasz Kubot

De nummer één van Nederland neemt het vanmiddag op tegen Lukasz Kubot uit Polen. Beide heren worden om 14.00 uur verwacht op Court 1.

Het scheelde niet veel of Haase had gisteren zijn wedstrijd niet eens gewonnen. De Hagenaar leek makkelijk te gaan winnen tegen Albert Ramos, maar een tiebreak moest de beslissing brengen in de derde set. Na vijf wedstrijdpunten weggewerkt te hebben, sloeg de Nederlander op 11-10 in de tiebreak  toe.

Ik denk dat Haase deze partij in straight sets gaat winnen. De Nederlander verkeert in goede vorm en heeft genoeg kwaliteiten om Kubot aan de kant te zetten.

Igor Sijsling – Roberto Bautista-Agut

Igor Sijsling staat tegenover de 25-jarige Roberto Bautista-Agut in de tweede en beslissende kwalificatieronde. Deze wedstrijd wordt afgewerkt op Court 2 om 14.00 uur.

De Nederlander en Spanjaard hebben vijf keer eerder tegen elkaar gespeeld. De head-to-head stand is momenteel 3-2 in het voordeel van Sijsling. De laatste ontmoeting vond plaats op een Challenger-toernooi in Frankrijk, ”Sijs” trok deze partij met 6-4 3-6 en 7-5 over de streep.

Ondanks het feit dat Sijsling iets lager staat op de wereldranglijst, is hij wel de favoriet in deze partij. Ik denk dat de Amsterdammer zich in straight sets plaatst voor het hoofdtoernooi in Parijs.

Mogelijke tegenstanders in hoofdtoernooi Parijs

Mochten de Nederlanders zich plaatsen voor het hoofdtoernooi, dan kunnen zij een van de volgende tennissers treffen: Adrian Mannarino, Denis Istomin, Marin Cilic, Feliciano Lopez, Jarkko Nieminen of Benoit Paire.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws