Robin Haase en Igor Sijsling rechtstreeks in hoofdtoernooi Wimbledon 2014

Robin Haase en Igor Sijsling zijn de enige twee Nederlanders die op basis van hun positie op de wereldranglijst rechtstreeks zijn toegelaten tot het hoofdtoernooi van Wimbledon. Het grootste en meest prestigieuze Grand Slam-toernooi ter wereld begint op maandag 23 juni.

De 27-jarige Haase gaat volgende maand op zoek naar zijn eerste overwinning op Wimbledon sinds de editie van 2011, toen bereikte hij de derde ronde. De afgelopen twee jaar werd de nummer één van Nederland telkens uitgeschakeld in de eerste ronde.

Voor Sijsling wordt het een grote uitdaging om zijn prestatie van vorig jaar te evenaren. De Amsterdammer won andere van de hoger geklasseerde Milos Raonic, maar moest in de derde ronde uiteindelijk opgeven tegen Ivan Dodig. ‘Sijs’ was geveld door een virusinfectie, waardoor hij niet in staat was om te tennissen.

Geen dames in hoofdschema Wimbledon

Kiki Bertens en Arantxa Rus zijn gezien hun plaats op de wereldranglijst veroordeeld tot het spelen van het kwalificatietoernooi. De twee dames stonden vorig jaar nog in het hoofdtoernooi, maar voor beide was de eerste ronde ook meteen het eindstation. Bertens verloor van Yaroslava Shvedova en Rus ging onderuit tegen qualifier Olga Poutchkova.

Naast Bertens en Rus zullen ook andere Nederlanders zoals bijvoorbeeld Thiemo de Bakker en Jesse Huta Galung eerst het kwalificatietoernooi af moeten werken, willen ze kans maken op deelname aan het prachtige Wimbledon.

Wimbledon 2014

Het derde en meeste prestigieuze Grand Slam toernooi van het jaar wordt gehouden van 23 juni 2014 tot en met 6 juli 2014. Gedurende deze twee weken besteedt GrandSlamToernooi.nl veel aandacht aan dit prachtige toernooi.