Igor Sijsling en Robin Haase spelen in Barcelona

Igor SijslingMaandag 22 april komen Igor Sijsling (ATP-70) en Robin Haase (ATP-71) voor het eerst in actie op het Open Banc Sabadell toernooi. Sijsling speelt om 11.00 uur tegen Andrey Kuznetsov (ATP-73). 13.30 uur begint Haase aan zijn wedstrijd, hij heeft geloot tegen Pablo Carreno-Busta (ATP-256).

Voorbeschouwing: Igor Sijsling – Andrey Kuznetsov

Igor Sijsling staat in de eerste ronde van het ATP 500-toernooi in Barcelona tegenover de 21-jarige nummer 73 van de wereld, Andrey Kuznetsov. Deze wedstrijd begint om 11.00 uur.

Aangezien de 25-jarige Sijsling wegens knieproblemen niet in actie kwam op het Masters-toernooi in Monte Carlo, speelt hij deze week zijn eerste wedstrijden op gravel.

Tegenstander Kuznetsov speelde al acht wedstrijden op gravel, waarvan hij er slechts drie winnend afsloot. Vorige week werd de Rus al in de speelde ronde van een Challenger-toernooi in Rome uitgeschakeld.

Sijsling, die nog nooit eerder speelde tegen Kuznetsov, wordt niet gezien als de grootste kanshebber voor de zege. Dit bekent dat Kuznetsov de favoriet is.

Voorbeschouwing: Robin Haase – Pablo Carreno-Busta

Robin Haase is de tweede Nederlander die op maandag 22 april in actie komt. Hij speelt vanaf 13.30 uur tegen Pablo Carreno-Busta uit Spanje.

Sinds deze week is Haase niet meer de beste Nederlander op de wereldranglijst. Door het verliezen van 180 ATP-punten op het Masters-toernooi in Monte Carlo, heeft hij eenentwintig plaatsen in moeten leveren. Aan hem de taak om zich weer terug richting de top 50 te werken.

Haase krijgt het deze wedstrijd niet gemakkelijk. Carreno-Busta staat weliswaar een heel stuk lager op de ATP-ranglijst, maar heeft zich jaar een grote reputatie opgebouwd. De 21-jarige Spanjaard won maar liefst negenendertig wedstrijden achter elkaar en won hierdoor zeven Future-toernooien.

Daarnaast bereikte hij ook de tweede ronde in Casablanca, waar hij top 100-speler Pablo Andujar versloeg.

Haase is door de bookmakers toch aangewezen als favoriet voor de overwinning. Laten we hopen dat hij dit toernooi eindelijk een mooi resultaat kan neerzetten.

Rus in actie op WTA-toernooi Marrakech

Op het WTA-toernooi in Marrakech, waar Kiki Bertens de titelverdedigster is, speelt Aranxta Rus (WTA-86) vandaag haar eerste ronde wedstrijd. De Nederlandse gaat het opnemen tegen Maria-Teresa Torro-Flor (WTA-83). Om 14.30 uur verschijnen beide dames op het gravel in Fes.

Rus heeft sinds augustus 2012  geen enkele wedstrijd meer gewonnen. Op het graveltoernooi in Bogota 2013 was Torro-Flor al eens te sterk voor de 22-jarige speelster uit Monster. Voor deze tweede ontmoeting van dit jaar is de Spaanse opnieuw de favoriet.

De wedstrijd tussen Rus en Torro-Flor is live te volgen via Unibet TV.