Robin Haase en Igor Sijsling uitgeschakeld op Monte Carlo Masters

Robin Haase en Igor Sijsling kunnen na de openingsdag alweer hun koffers pakken in Monte Carlo. De nummer één en nummer twee van Nederland verloren beide hun openingspartij op het prestigieuze graveltoernooi.

Sijsling ging aanvankelijk sterk van start en won de openingsset met 6-1. Na het eerste bedrijf ging de storm liggen waar Chardy goed van wist te profiteren, hij won de tweede set met 6-2. In de derde en beslissende set moest een tiebreak voor de beslissing zorgen en hierin trok de Fransman uiteindelijk aan het langste eind.

Voor ‘Sijs’ werd het dus opnieuw een erg pijnlijke nederlaag. Dit jaar ging het voor de Amsterdammer al drie keer eerder fout in de beslissende tiebreak. Dit gebeurde in Dubai, Indian Wells en Miami.

Haase in drie sets ten onder tegen Tursunov

Haase kwam als tweede Nederlander de baan op. De 27-jarige Hagenaar moest het opnemen tegen de ervaren Dmitry Tursunov, maar ging met 1-6 7-5 en 3-6 onderuit. Het was voor Haase vooral de partij van de gemiste kansen.

De nummer 47 van de wereld kreeg elf breekkansen, maar wist er slechts drie te verzilveren. Tursunov, die zeven aces sloeg, ging aanmerkelijk beter met zijn kansen om en ging zes keer door de opslag van Haase.

Door de uitschakeling van Haase en Sijsling zijn er geen Nederlanders meer actief in het enkelspel van Monte Carlo. Tursunov neemt het in de tweede ronde op tegen Tomas Berdych.

Live stream tennis kijken in Monte Carlo

Heb je een account bij Unibet, dan kun je alle wedstrijden LIVE volgen op de stream. Nog geen account? Maak er nu nog één eenvoudig aan, doe je storting en kijk direct naar alle spannende wedstrijden. Met je nieuwe account strijk je bovendien 50 euro bonus op, waarmee je kunt inzetten op jouw favorieten.