Robin Haase en Jesse Huta-Galung in actie op Amerikaans hardcourt

Robin Haase (ATP-59) en Jesse Huta-Galung (ATP-99) komen woensdag 21 augustus in actie op verschillende hardcourttoernooien. Voor Haase betekent het zijn derde ronde partij op het ATP 250-toernooi in Winston Salem. Huta-Galung maakt zijn opwachting in de eerste kwalificatieronde van de US Open 2013.

Robin Haase – Fernando Verdasco

De 26-jarige Robin Haase is weer in vorm. Na een aantal goede graveltoernooien, is de overstap naar hardcourt ook vlekkeloos verlopen. De nummer 59 van de wereld staat in de derde ronde van het toernooi in Winston Salem tegenover Fernando Verdasco (ATP-30). Deze partij staat om 20.00 uur Nederlandse tijd op het programma en is live te volgen via Unibet TV.

Haase en Verdasco hebben twee keer eerder tegen elkaar gespeeld, opvallend is dat beide wedstrijden gewonnen werden door de Nederlander. Onlangs stonden ze in Kitzbühel nog tegenover elkaar, waar Haase met een 4-6 6-3 en 6-3 overwinning van de baan stapte. Ondanks zijn overwinning van eerder deze maand, wordt de Nederlander ditmaal niet als favoriet gezien.

Jesse Huta-Galung – Florent Serra

Jesse Huta-Galung heeft het niet getroffen met zijn tegenstander in de eerste kwalificatieronde van het laatste ”Slam” toernooi van dit jaar. De Haarlemmer treft de ervaren Florent Serra, die afgezakt is naar plaats 210 op de ATP-ranglijst. Beide heren verschijnen om 17.00 uur Nederlandse tijd op de baan.

Sinds afgelopen maandag is Huta-Galung terug te vinden in de top 100 van de wereld. Als het aan de Nederlander zelf ligt, eindigt zijn opmars niet bij plaats 99. “Een plek bij de beste zeventig voor het einde van dit jaar zou mooi zijn. Ik kan dan meedoen aan de Australian Open en kan de eerste twee maanden ATP-toernooien spelen. Die druk om die tophonderd te halen is in ieder geval weg. Het kan alleen maar beter gaan.”

Wil Huta-Galung deze doelstelling behalen, dan moet hij deze week toch wat wedstrijden zien te winnen. Echter is hij dit jaar nog niet succesvol geweest op hardcourt, hij verloor al zijn wedstrijden op deze baansoort.

Verdien geld dankzij Haase

Naast het live volgen van de wedstrijd tussen Haase en Verdasco, kunt u ook geld verdienen dankzij de Nederlander. Bezoek de website van Unibet, om zelf een weddenschap te plaatsen. Voor meer informatie, bezoek onze wedden op tennis pagina.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws