Robin Haase en Kiki Bertens in actie in het Portugese Oeiras

Robin Haase (3)Robin Haase (ATP-74) en Kiki Bertens (WTA-58) spelen dinsdag 30 april in de eerste ronde van het graveltoernooi in Oeiras. Haase speelt in de eerste ronde tegen Pablo Andujar (ATP-92), Bertens neemt het op tegen de Zwitserse Romani Opdrandi (WTA-53). Beide wedstrijden staan vanmiddag op het programma.

Voorbeschouwing: Robin Haase – Pablo Andujar

De huidige nummer twee van Nederland, Robin Haase, speelt om 14.55 uur zijn eerste ronde wedstrijd tegen Pablo Andujar. De wedstrijd staat gepland op court 1.

De Nederlander Haase heeft er al drie wedstrijden opzitten in Oeiras. Op het laatste moment besloot hij toch deel te nemen aan dit ATP-toernooi, waardoor hij veroordeeld werd tot de kwalificaties. Hierin won hij achtereenvolgens van Barra, Peers en Laaksonen.

Haase en Andujar hebben in het verleden één keer eerder tegen elkaar gespeeld, dit was tijdens het Masters-toernooi in Indian Wells 2012. In de openingsronde van dit hardcourttoernooi was de 27-jarige Spanjaard in drie sets te sterk voor Haase: 6-2 3-6 7-6.

Ondanks zijn hogere positie op de wereldranglijst, is Haase de underdog in deze wedstrijd. De huidige nummer 92 van de wereld is de grote favoriet. Toch liggen er kansen voor Haase, omdat Andujar dit jaar nog weinig aansprekende resultaten heeft neergezet.

Voorbeschouwing: Kiki Bertens – Romani Opdrandi

De Nederlandse Kiki Bertens neemt het in de openingsronde op tegen Romani Opdrandi. De wedstrijd tussen de twee top 60-spelers begint om 13.45 uur Nederlandse tijd.

De 21-jarige Bertens is redelijk goed aan haar gravelseizoen begonnen. In Acapulco en in Marrakech behaalde ze de kwartfinales. Op het WTA-toernooi in Katowice strandde ze in de tweede ronde. Toch is de Nederlandse tennisster deze week flink gedaald op de wereldranglijst, omdat ze haar titel in Marrakech niet kon prolongeren.

De Zwitserse Opdrandi speelde dit jaar drie gravelwedstrijden, waarvan ze er twee verloor. Op het WTA-toernooi in Acapulco won ze haar enigste gravelpartij tot dusver.

Ondanks haar lichte enkelblessure, opgelopen in haar wedstrijd tegen Dominguez Lino, is Bertens toch de favoriet voor de overwinning.