Robin Haase en Kiki Bertens spelen op ATP-Casablanca en WTA-Katowice

Robin Haase (3)De hoogst geklasseerde Nederlandse tennisser, Robin Haase (ATP-53), speelt donderdag 11 april de tweede ronde van het Grand Prix Hassan II toernooi. Tegenstander in deze tweede ronde is Kenny de Schepper (ATP-102) uit Frankrijk. Beide heren beginnen om 17.00 uur Nederlandse tijd aan hun wedstrijd.

Haase boekte gisteren voor het eerst in vier toernooien weer een overwinning. De Argentijn Bautista-Agut werd met 6-3 2-6 7-5 verslagen. De beslissende break werd gemaakt op een 6-5 voorsprong in het derde bedrijf.

De Fransman bereikte de tweede ronde via een zege op Darcis. De Schepper had deze overwinning deels te danken aan zijn service, hij sloeg maar liefst veertien aces.

Vorige week was de Schepper nog actief op Challenger-niveau. Op het toernooi van Saint Brieuc bereikte de nummer 102 van de wereld de finale, die verloren ging tegen Jesse Huta Galung.

De bookmakers geven Haase de meeste kans op een overwinning. Gezien zijn plaats op de wereldranglijst,  is een overwinning eigenlijk verplicht voor Haase.

Voorbeschouwing: Kiki Bertens – Roberta Vinci

Kiki Bertens (WTA-44) staat donderdag 11 april in de tweede ronde van het WTA-toernooi in het Poolse Katowice. De Nederlandse gaat in de tweede ronde spelen tegen het tweede reekshoofd Roberta Vinci (WTA-13). De partij gaat om 11.50 uur van start.

Het BNP Paribas Katowice Open begon voor Bertens met een grote overwinning op Arruabarrena-Vecino. De Spaanse werd met 6-1 6-1 van de baan geveegd door Bertens. Een jaar eerder had de 21-jarige Bertens nog drie sets nodig tegen Arruabarrena-Vecino. Dit toont de enorme groei aan, die de Nederlandse in een jaar tijd gemaakt heeft.

De Italiaanse Vinci is naast een enkelspeelster ook een begenadigd dubbelspeelster. Samen met partner Errani is ze terug te vinden op de eerste plaats van de WTA-dubbelranglijst.

Van Bertens weten we dat ze het iedere topspeelster moeilijk kan maken. Ook tegen Vinci gaat ze haar kansen krijgen. De bookmakers hebben echter minder vertrouwen in een goede afloop en plaatsen de 30-jarige Vinci als favoriet.

Live tennis op Unibet TV

De wedstrijden van Haase en Bertens in Casablanca en Katowice worden live uitgezonden door Unibet TV. Bezoek hun website om het volledige uitzendprogramma te bekijken.