Robin Haase en Kiki Bertens winnen ‘Tennisser van het jaar award’

Robin Haase en Kiki Bertens zijn bij de eerste editie van het Telesport Tennisser van het Jaar Gala uitgeroepen tot Tennisser en Tennisster van het Jaar. De verkiezing op de website van de Telegraaf werd in samenwerking met de KNLTB aan het begin van het kalenderjaar in het leven geroepen

In het Amstel Hotel in Amsterdam ontving Bertens de ‘Betty Stöve Schaal’ uit handen van de Wimbledon-finaliste van 1977. Bertens handhaafde zich dit jaar ondanks een enkelblessure in de top 100 van de wereld. Deze week maakt ze bij de KNLTB Tennis Masters in Rotterdam haar rentree nadat ze in september onder het mes ging.

De ‘Richard Krajicek Award’ werd uitgereikt aan Eric Haase, de broer Robin. De 26-jarige nummer één van Nederland, die zich momenteel met Roger Federer in Dubai aan het voorbereiden is op het nieuwe seizoen, liet via een videoboodschap weten bijzonder trots te zijn op de onderscheiding. Haase stond dit jaar in twee ATP-finales en bereikte begin dit jaar met Igor Sijsling de dubbelfinale bij de Australian Open.

De Vroome en Van Koot vallen in de prijzen

Indy de Vroome en Aniek van Koot hebben ook een award in ontvangst mogen nemen. De 17-jarige De Vroome werd uitgeroepen tot ‘Talent van het jaar’ en Van Koot tot ‘Roelstoeltennisser van het jaar’.

De Vroome stond dit jaar in vijf ITF-finales, waarvan ze er twee wist te winnen. Mede hierdoor steeg de Cromvoirtse meer dan 400 plaatsen op de wereldranglijst. Momenteel staat De Vroome op plaats 232.

De 23-jarige Van Koot kreeg de ‘Esther Vergeer Award’ uitgereikt, ze kreeg de voorkeur boven Jiske Griffioen en Maikel Scheffers. De ‘lefty’ won dit jaar de Australian Open en de US Open en zegevierde met haar dubbelpartner Griffioen op alle Grand Slams. De Nederlandse is momenteel de nummer één van de wereld.

Bron: KNLTB

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws