Robin Haase en Michaella Krajicek loten zwaar op Wimbledon 2013

Robin Haase (2)Zojuist heeft in Londen de loting voor Wimbledon 2013 plaatsgevonden. Robin Haase en Michaella Krajicek zullen met weinig plezier terugkijken op hun loting, aangezien ze een moeilijke eerste ronde tegemoet gaan. Ook Arantxa Rus treft een speelster die een stuk hoger op de wereldranglijst staat.

Robin Haase (ATP-57), die de laatste jaren wel vaker pech heeft met de loting op een Grand Slam toernooi, is gekoppeld aan Mikhail Youzhny (ATP-28). De Rus speelde stond afgelopen week nog in de finale van het grastoernooi van Halle, waarin hij in de finale nipt verloor van Roger Federer.

De nummer twee van Nederland, Igor Sijsling (ATP-59), maakt een grote kans op de tweede ronde. De 25-jarige Amsterdammer treft Alex Kuznetsov, de nummer 173 van de wereld. Kuznetsov bereikte Wimbledon 2013 via het kwalificatietoernooi.

Tenslotte speelt Thiemo de Bakker (ATP-86) tegen de Amerikaan James Blake (ATP-93). Het wordt de eerste ontmoeting tussen beide heren.

Loting Nederlandse dames

Michaella Krajicek (WTA-829), die voor het eerst gebruik gaat maken van haar beschermde status, treft top 10-speelster Na Li (WTA-6) in de eerste ronde. De Nederlandse, die deze week verloor van Kirsten Flipkens, blijft echter een gevaarlijke speelster op gras. In 2007 haalde ze de kwartfinale op Wimbledon.

De 20-jarige Kiki Bertens (WTA-59) gaat voor het tweede opeenvolgende jaar spelen tegen Yaroslava Shvedova (WTA-56). Vorig jaar verloor ze met tweemaal 6-4 van de 25-jarige Kazachstaanse.

De derde Nederlandse in het hoofdtoernooi is Arantxa Rus (WTA-151). De linkshandige speelster heeft geloot tegen Olga Puchkova (WTA-87). Voor Rus gaat het een belangrijk toernooi worden, aangezien ze veel punten te verdedigen heeft. Bij opnieuw een vroege uitschakeling, zakt Rus nog verder weg op de wereldranglijst.

Wedden op Wimbledon 2013

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Wimbledon 2013