Robin Haase en Thiemo de Bakker in tweede ronde Caltanissetta

Robin Haase (3)De als tweede geplaatste Robin Haase (ATP-66) en als vijfde geplaatste Thiemo de Bakker (ATP-97) maken vandaag om 11.00 uur hun opwachting op het Challenger-toernooi in Caltanissetta. Op het spel staat een plek in de kwartfinale van het graveltoernooi in Italië.

Haase gaat het opnemen tegen de 20-jarige Italiaan Salvatore Caruso, die terug te vinden is op plaats 498 van de ATP-ranglijst. In de eerste ronde was de 26-jarige Nederlander veel te sterk voor Alves, hij verloor slechts drie games.

Tegenstander Caruso had het een stuk moeilijker in zijn openingsronde. De wildcardspeler won in een lange driesetter met 5-7 6-4 en 7-6 van Molteni.

Ook tegen de thuisspelende Caruso is Haase verplicht om te winnen. Een plek in de kwartfinale levert hem twintig punten op voor de ATP-ranglijst.

Voorbeschouwing: Thiemo de Bakker – Alessio Di Mauro

De 24-jarige de Bakker, die op Roland Garros verloor van Wawrinka, treft een speler die aanzienlijk hoger staat op de wereldranglijst. De nummer 95 van de wereld gaat namelijk spelen tegen de 35-jarige Di Mauro (ATP-246).

De Bakker en Di Mauro hebben in het verleden één keer eerder tegen elkaar gespeeld. Op het Challenger-toernooi van Manerbio was de Italiaan in drie sets te sterk voor de Nederlander: 6-7 6-2 en 6-4.

Voor deze tweede ontmoeting is het de Bakker die de favoriet is. Mocht de Nederlander winnen, dan wacht in de kwartfinale mogelijk een ontmoeting met Starace.

Na hun wedstrijden in het enkelspel, komen Haase en de Bakker samen nog uit in het dubbelspel. De Nederlanders, die als tweede geplaatst zijn, spelen om 19.30 uur tegen het Italiaanse duo Starace / Giannessi.

Aranxta Rus actief op ITF-toernooi Marseille

De Nederlandse Arantxa Rus (WTA-100) is deze week actief op het ITF-toernooi in het Franse Marseille. De linkshandige speelster won in de eerste ronde van dit toernooi tegen Georges. Haar tegenstander in de tweede ronde volgt uit de wedstrijd tussen Pain en Pegula.