Robin Haase en Thiemo de Bakker in actie op ATP-toernooi Nice

Robin Haase (2)Robin Haase (ATP-67) en Thiemo de Bakker (ATP-92) komen op maandag 20 mei in actie op het Open de Nice Côte D’Azur toernooi. Haase speelt een eerste ronde partij, terwijl de Bakker uitkomt in de laatste kwalificatieronde. Bij winst is ook de nummer drie van Nederland zeker van het hoofdtoernooi in Nice.

Voorbeschouwing: Thiemo de Bakker – Marco Cecchinato

De eerste Nederlander die vandaag in actie komt is Thiemo de Bakker. De Bakker gaat in de derde kwalificatieronde spelen tegen de Italiaanse laagvlieger Marco Cecchinato (ATP-358). Deze wedstrijd begint om 11.00 uur op court 1.

De als derde geplaatste de Bakker, die in de eerste ronde genoot van een bye, speelde gisteren zijn eerste kwalificatiewedstrijd in het Franse Nice. Deze wedstrijd won hij in straight sets van de Spanjaard Olaso. Tegenstander Cecchinato heeft er al twee wedstrijden opzitten. Vooral in zijn laatste wedstrijd, tegen de Fransman Serra, had hij de nodige moeite.

De Bakker is in deze wedstrijd de favoriet voor de overwinning. Toch moet de 20-jarige Italiaan niet onderschat worden, hij won onlangs nog van top 100-speler Donskoy.

De winnaar van deze partij is verzekerd van een plek in het hoofdtoernooi. De Italianen Fogini en Lorenzi zijn de mogelijke tegenstanders in de eerste ronde.

Voorbeschouwing: Robin Haase – Marinko Matosevic

Robin Haase speelt op maandag 20 mei zijn eerste ronde van het ATP 250-toernooi in Nice. De Nederlander gaat in deze eerste ronde spelen tegen Marinko Matosevic (ATP-60). Haase en Matosevic verschijnen rond 12.30 uur op het court central in Nice en is live te volgen via Unibet TV.

Haase en Matosevic hebben in het verleden twee keer eerder tegen elkaar gespeeld. De eerste ontmoeting vond vorig jaar plaats op het hardcourttoernooi in Miami. In de openingsronde was de 26-jarige Haase met 6-3 6-4 te sterk voor de Australiër. Later dat jaar, op het indoortoernooi van Vienna, trok Matosevic de stand gelijk. Na een knappe openingsset, verloor Haase de resterende twee bedrijven van de 27-jarige Matosevic.

Ondanks zijn lagere positie op de wereldranglijst is Haase toch de favoriet voor de overwinning. Met het oog op volgende week is het erg belangrijk om in Nice nog wat vertrouwen op te doen. Dit kan een goede prestatie op Roland Garros 2013 alleen maar bevorderen.