Robin Haase en Thiemo de Bakker maken hun opwachting in Winston Salem

Haase APImagesRobin Haase (ATP-62) en Thiemo de Bakker (ATP-98) komen zondag 18 augustus in actie op het ATP 250-toernooi in Winston Salem. De eerste Nederlander die in actie komt is Thiemo de Bakker, hij treft om 19.00 uur Nederlandse tijd Sanam Singh (ATP-334) in de laatste kwalificatieronde.

De Bakker plaatste zich voor de derde en laatste kwalificatieronde door gisteren twee wedstrijden te winnen. In de eerste ronde was de 24-jarige tennisser in straight sets te sterk voor Peers. Vervolgens won hij later op de dag nog in drie sets van Inglot.

De uit India afkomstige Singh had weinig te klagen aan zijn loting in de eerste twee kwalificatierondes. In beide gevallen trof de nummer 334 een speler van buiten de top 500. Singh won deze twee wedstrijden dan ook met volle overtuiging.

Gezien het grote verschil op de wereldranglijst is het geen verrassing dat De Bakker de grote favoriet is. Mocht de Nederlander zich plaatsen voor het hoofdschema, dan wordt vanavond ook bekend wie zijn tegenstander in de eerste ronde is.

Robin Haase – Adrian Mannarino

Robin Haase, de huidige nummer één van Nederland, begint vanavond aan zijn eerste ronde partij op het laatste voorbereidingstoernooi op de US Open. In de openingsronde treft de 26-jarige Hagenaar de Fransman Adrian Mannarino, die terug te vinden is op plek 68 op de wereldranglijst. Beide heren verschijnen om 22.00 uur Nederlandse tijd op het Centre Court.

Voor de kopman van het Nederlands Davis Cup team gaat het zijn eerste hardcourtwedstrijd in een half jaar worden. In het voorjaar had Haase weinig succes op de snelle ondergrond. Hij won alleen zijn eerste ronde op het ATP-toernooi van Chennai en verloor vervolgens zijn resterende vijf wedstrijden. Hieronder vallen ook de nederlagen op de Australian Open en op de Masters-toernooien in Indian Wells en Miami.

De 25-jarige Mannarino heeft in juli al de overstap gemaakt naar hardcourt. De Fransman behaalde de kwartfinale in Bogota en speelde de kwalificatietoernooien in Montreal en Cincinnati. Alleen op het laatstgenoemde toernooi, waarvan de finale vanavond gespeeld wordt, bereikte hij het hoofdtoernooi.

Ondanks het gemis aan wedstrijdritme op hardcourt, wordt Haase wel gezien als de favoriet voor de overwinning. De Nederlander weet in ieder geval hoe het voelt om wedstrijden te winnen in Winston Salem, want in 2011 stond hij in de halve finale.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws