Robin Haase en Thiemo de Bakker op rand van ATP-toernooi Oeiras 2013

Thiemo de Bakker (1)Robin Haase (ATP-74) en Thiemo de Bakker (ATP-87) zijn nog één overwinning verwijderd van het Portugal Open 2013 toernooi in Oeiras. Op maandag 29 april spelen beide heren hun beslissende kwalificatiewedstrijd.

Voorbeschouwing: Thiemo de Bakker – Rui Machado

Om 12.00 uur Nederlandse tijd staat de wedstrijd tussen Thiemo de Bakker en Rui Machado (ATP-330) op het programma. De wedstrijd wordt gespeeld op de hoofdbaan in Oeiras.

De Bakker kwam in zijn vorige twee kwalificatiewedstrijden niet in de problemen. De Nederlander rekende in straight sets af met Angelinos en Elgin. Ook Machado, voormalig nummer 59 van de wereld, verloor geen set in de eerdere voorrondes.

Beide heren hebben twee keer eerder tegen elkaar gespeeld. De eerste ontmoeting, in de finale van een Future-toernooi in 2008, ging met 6-4 6-3 naar de Portugees. Een jaar later was het de Bakker die er met de winst vandoor ging.

De bookmakers verwachten dat de Bakker vandaag zijn tweede zege op Machado boekt, hij is de favoriet. De wedstrijd is live te volgen via Unibet TV.

Voorbeschouwing: Robin Haase – Henri Laaksonen

Robin Haase is de tweede Nederlander die in de beslissende kwalificatieronde staat. De 26-jarige tennisser gaat het opnemen tegen de Fin Henri Laaksonen (ATP-250). Om 13.20 uur Nederlandse tijd beginnen de twee heren aan hun partij.

Haase had het gisteren in zijn wedstrijd tegen dubbelspecialist John Peers opvallend moeilijk. Peers, de nummer 1000 van de wereld in het enkelspel, won brutaal de openingsset. In het vervolg kon Haase de wedstrijd met 6-3 en 6-2 naar zich toetrekken.

De nummer 73 van de wereld mag tegen Laaksonen, normaal gesproken, niet in de problemen komen. De Fin kwam in dit jaar nog niet verder dan een kwartfinale op een Future-toernooi, twee eerste rondes op een Challenger-toernooi en één tweede ronde op een ATP-toernooi. Daarnaast strandde Laaksonen al drie keer voortijdig in de kwalificaties van een toernooi.

De Nederlander Haase is dan ook aangewezen als favoriet voor de overwinning. Mogelijke tegenstanders in het hoofdtoernooi zijn Pablo Andujar, Julien Benneteau, Paolo Lorenzi of Victor Hanescu.

Bertens loot tegen Roemeense Opdrandi in Oeiras

Kiki Bertens (WTA-58) heeft niet ongunstig geloot op het Portugal Open toernooi. De Nederlandse moet het namelijk gaan opnemen tegen Romina Opdrandi, de nummer 53 van de wereld.

Echter weer Bertens nog niet of ze ook daadwerkelijk in actie komt op het Portugese gravel. Vorige week, in de kwartfinale van het WTA-toernooi in Marrakech, ging ze namelijk door haar enkel. Met het oog op Roland Garros 2013 kan Bertens niet al te veel risico nemen.