Robin Haase gaat voor titel op Challenger-toernooi Caltanissetta

Robin Haase ATPDe 26-jarige Robin Haase (ATP-66) speelt zondag 18.30 uur de finale van het graveltoernooi in Caltanissetta. De Nederlander gaat het in deze finale opnemen tegen Dusan Lajovic, de nummer 155 van de wereld. Op het spel staan 110 punten voor de ATP-ranglijst.

In zijn ”road to the final” won Haase achtereenvolgens van Alves, Caruso, Cecchinato en Starace. De Nederlander verloor alleen een set tegen de ervaren Starace, die in de kwartfinale te sterk was voor de Bakker.

De 22-jarige Lajovic, afkomstig uit Servië, kreeg in de Italiaanse stad alleen in zijn eerste ronde tegenstand. Tegen de Belg de Greef had hij drie sets nodig om de overwinning binnen te halen. Vervolgens werden Olivo, Meffert en Devvarman in straight sets verslagen.

Bookmaker Unibet verwacht dat top 100-speler Haase er met de winst vandoor gaat in deze finale. Het zou voor de Nederlander zijn tweede titel in Caltanissetta betekenen. In 2010 schreef hij het Challenger-toernooi ook al op zijn naam.

Haase niet op ATP-toernooi Queen’s

Robin Haase heeft zich gisteren afgemeld voor zijn eerste grastoernooi van 2013. In verband met het behalen van de finale op het graveltoernooi in Caltanissetta, lijkt het hem niet verstandig om in één keer door te gaan op een andere ondergrond. Zijn eerste graswedstrijd speelt hij nu een week later in Rosmalen, op Topshelf Open 2013.

Igor Sijsling en Thiemo de Bakker beginnen hun voorbereiding op Wimbledon wel in Londen. Sijsling speelt in de eerste ronde tegen de nummer 152 van de wereld, Tatsuma Ito. De Bakker treft Rogerio Dutra Silva in de openingsronde van Queen’s.

De 22-jarige Arantxa Rus komt volgende week uit op het WTA-toernooi in Nurnberg. Ze staat in de eerste ronde tegenover topseed Jelena Jankovic. Jankovic haalde op Roland Garros 2013 nog de kwartfinale.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws