Robin Haase in halve finale Challenger-toernooi Caltanissetta 2013

Robin Haase (2)De 26-jarige Robin Haase (ATP-66) staat vandaag in de halve finale van het graveltoernooi in Caltanissetta. De nummer twee van Nederland gaat het hierin opnemen tegen voormalig top 100-speler Potito Starace (ATP-233). Beide heren betreden om 14.30 uur het Centre Court om hun wedstrijd af te werken.

Haase kende in zijn eerste drie rondes geen tot weinig tegenstand. De meeste games verloor hij in de kwartfinale, tegen Cecchinato. De 31-jarige Italiaan is ook bezig aan een goed toernooi, waarin hij nog geen enkele set verloor. In de vorige ronde won Starace overigens van Nederlander de Bakker.

Haase en Starace hebben in het verleden vier keer eerder tegen elkaar gespeeld. De ”head-to-head” tussenstand tussen de Nederlander en de Italiaanse wildcardspeler is 2-2. De laatste ontmoeting vond in 2011 plaats, op het ATP-toernooi in Kitzbühel. Starace gooide hier bij een 6-3 en 2-0 achterstand de handdoek in de ring.

Bookmaker Unibet verwacht dat Haase voor de tweede keer in zijn carrière de finale van dit graveltoernooi gaan bereiken. In 2010 schreef hij het toernooi al eens op zijn naam.

ATP-toernooi Queens

Vandaag begint het kwalificatietoernooi van een van de eerste grastoernooien van dit jaar, Queens. Robin Haase, Igor Sijsling en Thiemo de Bakker zijn rechtstreeks toegelaten tot het voorbereidingstoernooi op Wimbledon. Later dit weekend wordt bekend tegen wie zij in de eerste ronde aan gaan treden.

Een week later maken de drie Nederlandse tennissers hun opwachting op de eerste editie van Topshelf Open, het grastoernooi dat in Rosmalen plaatsvindt. De kersverse Roland Garros finalist David Ferrer heeft zijn deelname ook toegezegd.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws