Robin Haase is de publiekstrekker bij eerste editie Sport 1 Open

Robin Haase (3)Op maandag 8 juli begint op de Mets in Scheveningen, de eerste editie van het Sport 1 Open toernooi. Op het graveltoernooi is de huidige nummer één van Nederland, Robin Haase, de grote publiekstrekker. Het toernooi duurt tot zondag 14 juli. 

De 26-jarige Haase, die opgroeide op de gravelbanen in Scheveningen, is over acht dagen de enige speler uit de top 100. In het hoofdtoernooi krijgt hij gezelschap van zijn landgenoten Jesse Huta-Galung, Matwe Middelkoop, Thomas Schoorel en Nick van der Meer. De drie laatstgenoemde hebben van de toernooiorganisatie een wildcard gekregen.

Een speler die ook op de nodige support kan rekenen, is Steve Darcis. De Belg, die het toernooi in Scheveningen in 2011 op zijn naam schreef, zorgde op Wimbledon 2013 nog voor een gigantische stunt. Hij won in de eerste ronde van Rafael Nadal. In de tweede ronde moest hij echter een walk over geven, dus het is te hopen dat hij 100% fit aan de start verschijnt op de Mets.

Titelverdediger Janowicz niet van de partij

Jerzy Janowicz gaat dit jaar zijn titel niet verdedigen in Scheveningen. De Pool won het toernooi afgelopen jaar, door in de finale te winnen van de Nederlander Matwe Middelkoop. Op zondag 9 juli 2012 werd het 6-2 en 6-2 voor de nu 22-jarige Janowicz.

Het was enigszins te verwachten dat Janowicz zijn titel niet komt verdedigen in Scheveningen. De Pool kende aan het eind van 2012 zijn definitieve doorbraak, door uit het niets de finale van het ATP 1000-toernooi in Parijs te bereiken. Momenteel staat hij op een keurige 22 plaats van de wereldranglijst.

Sport 1 Open 2013

Het Sport 1 Open toernooi in Scheveningen wordt gehouden van 8 juli tot en met 14 juli. Gedurende deze periode zal GrandSlamToernooi.nl aandacht besteden aan de belangrijkste gebeurtenissen op dit Challenger-toernooi.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws