Robin Haase – Juan Monaco: Live stream halve finale ATP Gstaad

Robin Haase (ATP-51) staat vandaag voor het tweede achtereenvolgende jaar in de halve finale van het Crédit Agricole Suisse Open toernooi in Gstaad. Onze landgenoot speelt om 11.30 uur tegen Juan Monaco, die afgezakt is naar plaats 105 op de ATP-ranglijst.

Haase plaatste zich gisteren via topseed Mikhail Youzhny voor de laatste vier in Gstaad. De Hagenaar nam hiermee revanche voor zijn verloren finale van 2013, toen ging hij in straight sets onderuit tegen de ervaren Rus. Ook gisteren leek het nog even moeilijk te worden toen Haase een 5-2 voorsprong in de derde set uit handen leek te geven. Uiteindelijk maakte serveerde de Nederlander de wedstrijd op 5-4 alsnog uit.

”Tot 5-2 in de laatste set voelde alles goed”, vertelde Haase. ”Maar twee netballen en een geweldige backhandsmash zorgden ervoor dat het 5-4 werd. Bij 5-4 en 40-0 op eigen service denk je dat het opnieuw klaar is, maar ik sloeg vervolgens een dubbele fout en verloor mijn ritme. Ik wist dat ik hem kon verslaan, want dat had ik eerder dit jaar ook al eens gedaan.”

Vijfde ontmoeting tussen Haase en Monaco

De laatste horde richting de finale is de 30-jarige Monaco, die in zijn halve finale wist te winnen van Thomasz Bellucci. Vier keer eerder stonden Haase en Monaco tegenover elkaar op het hoogste niveau, de head-to-head tussenstand is momenteel 2-2. De laatste onderlinge ontmoeting vond twee jaar geleden plaats in Monte Carlo. Het was Haase die, na opgave van Monaco, als winnaar van de baan stapte.

Haase gaat voor tweede finale in Gstaad

Ik verwacht dat Haase vandaag als winnaar van de baan stapt tegen Monaco. Bookmaker Unibet denkt hier anders over en heeft de Argentijn neergezet als favoriet. De winnaar van deze wedstrijd speelt morgen in de grote finale tegen Fernando Verdasco of Pablo Andujar.

Kwartfinale eindstation De Bakker

Thiemo de Bakker heeft zijn mooie overwinning op Kevin Anderson geen goed vervolg kunnen geven op het ATP-toernooi in Atlanta. De Hagenaar ging in de kwartfinale in straight sets onderuit tegen Benjamin Becker: 6-4 6-2.

De Bakker was als ‘lucky loser’ uit de kwalificaties verrassend doorgedrongen tot de laatste acht in Atlanta. In de eerste set moest De Bakker meteen zijn servicegame inleveren. Hij kreeg bij 5-4 voor Becker nog wel een breakpunt, maar slaagde er niet in die te benutten. In het tweede bedrijf werd De Bakker weer meteen gebroken. Hij kon deze achterstand niet meer goedmaken.

De Bakker heeft deze week in Atlanta 51 ATP-punten voor de wereldranglijst bij elkaar geslagen. Hij stijgt hierdoor naar plaats 132 op de wereldranglijst.

Live streaming halve finale ATP Gstaad

Heb je een account bij Unibet, dan kun je deze wedstrijden LIVE volgen op de stream. Heb je nog geen account? Maak er nu nog één eenvoudig aan, doe je storting en kijk direct naar alle spannende wedstrijden.