Robin Haase en Kiki Bertens verliezen eerste ronde US Open 2013

Na één dag tennis op de US Open 2013, is de helft van de deelnemende Nederlanders alweer uitgeschakeld. Haase was in de eerste ronde de mindere tegen qualifier Frank Dancevic en de ligt geblesseerde Bertens had geen schijn van kans tegen Jie Zheng.

Volgens Robin Haase ligt de oorzaak van zijn nederlaag volledig bij zichzelf, de Nederlanders was simpelweg niet goed genoeg. Toch wist hij niet van opgeven. ”’Ik heb tijdens de partij alles geprobeerd, maar in fysiek en mentaal opzicht zat het vandaag net niet helemaal goed. Dat is vreselijk balen, maar ik kan er niets meer aan doen”, aldus een teleurgestelde Haase.

Het eerst volgende toernooi waarin Haase zijn opwachting maakt, is het ATP-toernooi in Bangkok. Dit evenement begint op maandag 23 september en duurt tot zondag 29 september. Aansluitend hoopt hij deel te nemen aan het ATP-toernooi in Beijing of Tokyo.

Bertens kansloos tegen Chinese Zheng

Voor Kiki Bertens zit het tennisjaar 2013 er op. De 21-jarige Wateringse verloor in de eerste ronde van de US Open 2013 kansloos van Jie Zheng: 6-1 en 6-3.

Bertens zal naar haar terugreis een enkeloperatie ondergaan, waardoor ze enkele maanden uit de roulatie is. Mede hierdoor was het alles behalve leuk om zo het seizoen af te sluiten. ”Het is niet leuk om het seizoen zo af te sluiten”, zei Bertens tegen tennistv.nl. ”Ik merkte dat ik er met de rem op speelde, dat maakt het lastig qua bewegen. Toch bleef ik er voor gaan en kwam ik in de tweede set zelfs met 3-1 voor, maar het zat er helaas alleen niet in.”

US Open 2013

Het vierde en laatste Grand Slam toernooi van het jaar wordt gehouden van 26 augustus 2013 tot en met 8 september 2013. Gedurende deze twee weken besteedt GrandSlamToernooi.nl veel aandacht aan dit grootschalige tennisevenement.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op US Open 2013