Robin Haase speelt tegen Tommy Robredo in 2e ronde Portugal Open 2013

Robin Haase (2)Robin Haase (ATP-74) staat op donderdag 2 mei voor een lastige klus in het Portugese Oeiras. De 26-jarige Nederlander gaat namelijk spelen tegen de Spaanse gravelbijter Tommy Robredo (ATP-38). Beide heren betreden om 16.00 uur het veld om hun wedstrijd af te werken.

Haase is voor het eerst sinds lange tijd weer een aantal wedstrijden op rij ongeslagen, vier stuks om precies te zijn. Na drie gewonnen wedstrijden in het kwalificatietoernooi, won hij op dinsdag op knappe wijze van Pablo Andujar. Na het verliezen van de eerste set, won hij het tweede en derde bedrijf op eenvoudige wijze.

Naast deelname in het enkelspel, stond Haase gisteren ook als dubbelspeler op de baan. Samen met Igor Sijsling ging hij in drie sets onderuit tegen de als derde geplaatste Gonzalez en Lipsky.

De 31-jarige Robredo, in 2005 al eens verliezend finalist op dit graveltoernooi, verkeert de laatste weken in topvorm. De Spanjaard won het graveltoernooi in Casablanca en behaalde de kwartfinales op het ATP 500-toernooi in Barcelona. Door deze knappe prestaties is de gravelbijter weer terug in de top 40. In de eerste ronde van het Portugal Open 2013 toernooi was Robredo in drie sets te sterk voor Daniel Gimeno-Traver.

Haase en Robredo hebben in het verleden twee keer eerder tegen elkaar gespeeld. De eerste ontmoeting was vijf jaar geleden op het graveltoernooi in Barcelona. Robredo was in deze wedstrijd met 6-2 en 6-4 te sterk voor onze landgenoot. Twee jaar later, op het indoortoernooi in Rotterdam, boekte Robredo zijn tweede overwinning op Haase.

Voor deze derde ontmoeting is de Spanjaard opnieuw de grote favoriet. Echter lijkt Haase door zijn overwinningen in een flow, waardoor een stuntje niet uigesloten kan worden.

Overige wedstrijden Portugal Open 2013

Naast de wedstrijd tussen Robin Haase en Tommy Robredo, staan er op donderdag 2 mei nog andere wedstrijden op de planning in Oeiras. Het volledige programma is hieronder weergeven:

14.50 uur: Elias – Istomin
16.50 uur: Ramos – Wawrinka
18.20 uur: Seppi – Falla