Robin Haase tegen Eduard Roger-Vasselin in Monte Carlo

Robin Haase (3)Top 50-speler Robin Haase (ATP-50) speelt maandag 15 april in de eerste ronde van de Monte Carlo Rolex Masters tegen Eduard Roger-Vasselin (ATP-81). De wedstrijd gaat om 13.00 uur Nederlandse tijd van start op het gemalen baksteen in Monaco.

Haase, die vorig jaar de kwartfinale bereikte in Monte Carlo, kende een redelijke start van zijn gravelseizoen. De Nederlander haalde afgelopen week de kwartfinale van het ATP-toernooi in Casablanca. Uiteindelijk ging hij in straight sets onderuit tegen Martin Klizan, die op zijn beurt in de halve finale verloor.

De Fransman Roger-Vasselin bereikte de tweede ronde van het Grand Prix Hassan II toernooi. Na een overwinning in de eerste ronde op Albert Montanes, volgde een nederlaag tegen Guillermo Garcia-Lopez.

Daarnaast heeft de nummer 81 van de wereld dit weekend al twee wedstrijden gespeeld in Monte Carlo. Zijn ranking bleek te laag om rechtstreeks toegelaten te worden tot het hoofdtoernooi, waardoor hij veroordeeld werd tot de kwalificaties. Deze doorstond de Fransman met succes. Tatsuma Ito en Sergiy Stakhovsky werden zonder setverlies verslagen.

Haase al drie keer te sterk voor Roger-Vasselin

De afgelopen zes jaar stond de wedstrijd Haase – Roger-Vasselin drie keer eerder op het programma. In alle ontmoetingen was Haase te sterk voor zijn opponent, waarvan de laatste twee op de ondergrond gravel werden gespeeld.

Zijn grootste overwinning boekte Haase op het gravel van Cordenons in 2010. Op dit Challenger-toernooi versloeg hij Roger-Vasselin met 6-2 en 6-2.

Nederlander is favoriet voor zege

Haase is door zijn eerdere prestaties tegen Roger-Vasselin de favoriet. Echter wordt de Fransman niet kansloos geacht, getuigd de noteringen van de diverse bookmakers.

Programma Monte Carlo Rolex Masters maandag 15 april

Naast de wedstrijd Haase – Roger-Vasselin staan er op maandag 15 april nog een aantal interessante wedstrijd op het programma. Alle onderstaande wedstrijden zijn live te volgen via Unibet TV.

13.10 uur: Raonic – Benneateau
13.10 uur: Fognini – Seppi
14.30 uur: Youzhny – Gimeno-Traver
14.30 uur: Cilic – Zeballos