Robin Haase tegen Roberto Bautista-Agut op Grand Prix Hassan II

Robin Haase ATPDe 26-jarige Robin Haase (ATP-53) gaat op woensdag 10 april voor het eerst zijn opwachting maken op het gemalen baksteen in Casablanca. De Nederlander gaat in de openingsronde spelen tegen de Argentijn Roberto Bautista-Agut (ATP-59). Om 13.00 uur Nederlandse tijd beginnen ze aan hun partij. 

Voor Robin Haase, die afgelopen weekend nog twee wedstrijden won voor het Nederlands Davis Cup team, komt het gravelseizoen gelegen. De Nederlander kende een matige start van het jaar, waarin hij in vijf toernooien al in de openingsronde verloor.

Op gravel boekte de Nederlander in de afgelopen jaren wat meer succes. In 2012 bereikte hij de kwartfinale van het Masters-toernooi in Monte Carlo, de kwartfinale in Estoril en hij prolongeerde zijn ATP-titel in het Oostenrijkse Kitzbühel.

Haase en Bautista-Agut speelde een keer eerder tegen elkaar. Dit was vorig jaar in de Bundesliga, de sterkste tenniscompetitie in Duitsland. In de zesde speelronde was de Argentijn met 7-6 6-2 te sterk voor onze landgenoot.

Voor deze tweede onderlinge ontmoeting wordt de 24-jarige Bautista-Agut opnieuw gezien als favoriet. Dit zal mede te maken hebben met de matige start van Haase in dit tennisjaar. Het is aan Haase om het tegendeel te bewijzen. Dit is ook hard nodig, aangezien er deze maand nog veel ATP-punten te verdedigen zijn.

De wedstrijd Haase – Bautista-Agut is vanaf 13.00 uur live te volgen op Unibet TV.

Voorbeschouwing: Stanislas Wawrinka – Blaz Kavcic

Topseed Stanislas Wawrinka (ATP-17) speelt in de tweede ronde van het Grand Prix Hassan II tegen Blaz Kavcic (ATP-85). Deze wedstrijd wordt gespeeld op woensdag 10 april om 14.30 uur.

Wawrinka, die dankzij een wildcard kan deelnemen aan dit ATP-250 evenement, hoefde in de openingsronde niet in actie te komen. Hij genoot van een bye. Het wordt voor de Zwitser zijn tweede deelname aan het graveltoernooi in Casablanca. Bij zijn debuut in 2010, sloot hij het toernooi direct af als winnaar.

De Sloveen Kavcic mocht in de eerste ronde wel aan de bak. De 26-jarige tennisser versloeg de Marrokaan Ziadi met 6-2 en 6-4. In zijn carriere heeft Kavcic nog nooit eerder tegen Wawrinka gespeeld.

Het is geen verrassing dat Wawrinka, die bijna zeventig plaatsen hoger staat op de ATP-ranglijst, wordt gezien als favoriet in zijn partij met Kavcic. De partij is overigens live te volgen op Unibet TV.