Robin Haase, Thiemo de Bakker en Arantxa Rus spelen in kwartfinale

Arantxa Rus (3)Vandaag spelen Robin Haase (ATP-66), Thiemo de Bakker (ATP-95) hun kwartfinale op het Challenger-toernooi in Caltanissetta. De 22-jarige Arantxa Rus (WTA-100) komt ook in actie, zij speelt haar kwartfinale op het ITF-toernooi in Marseille.

Robin Haase – Marco Cecchinato

De als tweede geplaatste Robin Haase staat vrijdag 7 juni opnieuw tegenover een wildcard-speler, Marco Cecchinato (ATP-337). Haase en Cecchinato verschijnen om 13.30 uur op het centre court om hun wedstrijd af te werken.

De Nederlander, die het graveltoernooi in 2010 al eens wist te winnen, is bezig aan een sterke reeks. In zijn eerste en tweede ronde, stond Haase pas vier games af. Verwacht wordt dat hij ook deze wedstrijd gemakkelijk naar zijn hand gaat zetten.

Thiemo de Bakker – Potito Starace

Thiemo de Bakker gaat op het Italiaanse een lastige wedstrijd tegemoet. De Nederlander gaat het namelijk opnemen tegen voormalig top 100-speler Potito Starace (ATP-233). Deze wedstrijd begint om 15.00 uur.

De Bakker en Starace hebben in het verleden één keer eerder tegen elkaar gespeeld. Op het ATP-toernooi van Umag 2011 was het de 31-jarige Italiaan die als winnaar van de baan stapte.

Toch lijkt de Bakker ditmaal de favoriet te zijn voor een plek in de halve finale. De Nederlander staat de laatste weken steeds beter te spelen en won zijn eerdere wedstrijden op solide wijze.

Arantxa Rus – Annabel Medina Garrigues

De linkshandige Rus, die afgezakt is naar positie honderd op de WTA-ranglijst, speelt om 11.00 uur haar kwartfinale tegen de als eerste geplaatste Annabel Medina Garrigues (WTA-68).

De 22-jarige Nederlandse, die in Marseille zelfvertrouwen wil winnen, staat na twee overwinning voor haar eerste uitdaging. Met topseed Medina Garrigues wacht namelijk een top-100 speelster. De acht jaar oudere Spaanse verloor dit toernooi nog geen enkele set.

Medina Garrigues zal de wedstrijd in gaan als favoriet. Eerder dit jaar, op het graveltoernooi in Charleston, stonden de twee dames ook al tegenover elkaar. Destijds werd Rus gemakkelijk met 6-2 en 6-2 aan de kant gezet door de nummer 68 van de wereld.