Robin Haase treft Josselin Ouanna in eerste ronde Sport 1 Open

Haase APImagesDe als eerste geplaatste Robin Haase (ATP-59) speelt vandaag zijn eerste ronde wedstrijd op het Sport 1 Open toernooi in Scheveningen. De 26-jarige Nederlander treft in deze openingsronde de Fransman Josselin Ouanna (ATP-161). Deze wedstrijd staat om 19.00 uur gepland op het Centre Court.

Voor Haase wordt het zijn eerste toernooi optreden na zijn snelle uitschakeling op Wimbledon 2013. De Nederlander maakte afgelopen weekend wel zijn opwachting in de Duitse competitie. Hier wist hij te winnen van Janssen en Gicquel.

Tegenstander Oanna speelde eind juni nog een wedstrijd in de Bundesliga. Deze ging in drie sets verloren tegen de nummer 791 van de wereld, Aranguren.

Haase wordt door bookmaker Unibet gezien als de grote favoriet voor de overwinning. Van Ouanna wordt niet verwacht dat hij het de Nederlander moeilijk kan maken.

Thomas Schoorel – Radu Albot

De linkshandige Tomas Schoorel (ATP-330) komt vandaag voor het eerst in actie op het Challenger-toernooi van Scheveningen. De 24-jarige tennisser maakt om 15.00 uur zijn opwachting tegen Radu Albot, de nummer 205 van de wereld.

Schoorel is momenteel tien gravelwedstrijden op rij ongeslagen. De Amsterdammer won achtereenvolgens het Future-toernooi van Breda en Middelburg. De nummer 330 van de wereld zal dus met veel vertrouwen beginnen aan zijn eerste Challenger-toernooi sinds begin juni.

Ondanks de lagere positie op de ATP-ranglijst, wordt de boomlange Schoorel wel gezien als favoriet voor de overwinning. Mocht je Nederlander weten te winnen, dan is hij weer acht ATP-punten dichter bij zijn uiteindelijke doel: een plek in de top 100.

Overige Nederlanders op dinsdag 9 juli

Naast Haase en Schoorel, komen er vandaag nog meer Nederlanders in actie op de Mets in Scheveningen. Dit zijn de volgende:

13.35 uur: Huta-Galung – Serra
15.00 uur: De Jong – Kirche

Alle bovengenoemde wedstrijden, inclusief de wedstrijden van Haase en Schoorel, worden live uitgezonden door Unibet TV.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws